Societat

L'Ajuntament treballa "intensament" en mecanismes de seguretat per al barri del Raval

El president del PP, Alberto Fernández Díaz, acusa el consistori barceloní "d'haver baixat la guàrdia" en matèria de seguretat. Els veïns i comerciants redoblen les queixes després de la mort a ganivetades d'un noi de 18 anys

"El combat per la seguretat i per la garantia dels drets i les llibertat és fonamental" i per això, i segons l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'està treballant "molt intensament" en els mecanismes de seguretat del barri del Raval, i de tota la ciutat.

D'aquesta manera ha reaccionat aquest dissabte Hereu davant les queixes dels veïns del Raval per la inseguretat al barri.

I és que l'assassinat d'un jove de 18 anys arran d'una baralla entre magrebins aquest dijous a la nit a la rambla del Raval de Barcelona ha encès encara més l'alarma d'un veïnat que ja fa temps que s'està mobilitzant per denunciar la inseguretat al barri.

Prostitució, tràfic de drogues, baralles i robatoris són algunes de les activitats delictives que situen la zona del Raval entre les més perilloses de la ciutat.

De moment, i sempre segons l'alcalde, l'Ajuntament augmentarà la presència policial per acabar amb la inseguretat en aquest part de Barcelona. Mentrestant, els comerciants del Raval han fet una llista amb 17 cruïlles insegures on, consideren, caldrien càmeres de seguretat.

Hereu ha volgut remarcar que ahir va viure "una experiència fabulosa" al Raval, en el dia nacional del Pakistan, i ha afirmat que el barri ha de ser "el gran exemple" d'un projecte de barri comú, basat en la diversitat.

Per contra, el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha acusat aquest dissabte al consistori d'haver "baixat la guàrdia" en matèria de seguretat ciutadana, i ha exigit un augment de les dotacions tant de Guàrdia Urbana com de Mossos d'Esquadra.

Concretament, el líder popular reclama 1.400 efectius addicionals dels Mossos per poder estabilitzar la plantilla en els 4.000 agents, donat que ara està "molt per sota" del que es va reivindicar abans del desplegament  l'any 2005.

A més, Fernández Díaz ha afirmat que la situació d'inseguretat que es viu al barri del Raval és extrapolable a la resta de la ciutat i a tot l'any i, per això, ha demanat "mà dura" i autoritat "sense complexos" per a combatre-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ