Societat

Un noi mor apunyalat a la rambla del Raval de Barcelona

Moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra, als quals uns veïns han acusat de falta de celeritat a l'hora d'avisar l'ambulància. Unes 200 persones s'han aplegat al lloc dels fets i han escridassat la policia, que han titllat de racista perquè la víctima era musulmana. Els investigadors han detingut l'agressor hores després

Un jove algeriàde 18 anys ha mort apunyalat cap a dos quarts d'onze de la nit aquest dijous a la rambla del Raval, a la cantonada amb el carrer Hospital.

Alguns testimonis presencials, molt nerviosos, han explicat que el jove ha estat agredit per un altre home, que tot i que ha fugit del lloc dels fets, ha pogut ser detingut pels Mossos d'Esquadra. Segons aquests testimonis, la víctima treballava com a cambrer en un establiment de Diagonal Mar.

El succés ha causat una gran alteració a la zona, on les nits d'estiu s'apleguen desenes de persones a fer petar la xerrada a les terrasses dels bars i a les mateixes voreres. Uns 200 veïns s'han concentrat al voltant del punt on era el cadàver. Alguns acusaven de racisme els Mossos d'Esquadra perquè, segons les seves apreciacions, han trigat a avisar una ambulància.

Tanmateix, la veïna que ha retratat l'escena, que viu just al pis de dalt, ha desmentit aquest extrem i ha afirmat que l'ambulància ha arribat de seguida. De tota manera, el jove ha mort dessagnat a terra, on ha quedat un bassal de sang.

El nerviosisme ha anat augmentant i ha derivat en moments de tensió. Enmig dels crits de "Racistes, racistes", alguns antiavalots dels Mossos han arribat a estar a punt de carregar contra la part més agressiva de la multitud, que s'acostava cada cop més al lloc dels fets a pesar de la cinta que acordonava l'àrea. Els moviments de la policia per obligar la gent a apartar-se han desencadenat corredisses, tot i que finalment s'ha anat tornant a una calma tensa.

Mentre treballava la policia científica –que buscava pistes de l'homicida en un tram del carrer Hospital i la Riera Baixa on petites taques de sang indicaven, probablement, el camí de la fugida–, el carril de pujada de la rambla del Raval s'ha tallat al trànsit i gran part del carrer Hospital ha quedat tallat fins i tot per als vianants, inclosos el veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.