Societat

L'autopista AP-7, tallada un altre cop per als camions en sentit nord

Els vehicles pesants tornen a tenir el pas bloquejat cap a la Catalunya Nord. Calen cadenes en una cinquantena de vies del país i n'hi ha d'altres de secundàries tallades

Els camions que circulen cap a la Catalunya Nord per la AP-7 tornen a estar atrapats a la Jonquera des de poc després de la una del migdia, segons indica el Servei Català de Trànsit en la seva web d'informació contínua. Les autoritats franceses van obrint i tancant el pas segons l'estat en què es troba la A-9, el nom que rep a l'Estat francès aquest eix a partir del Rosselló. La ruta ja va estar tallada ahir durant hores i aquest matí s'havia reobert, però amb l'avís que els talls serien intermitents. Un d'aquests talls, doncs, s'ha tornat a produir, malgrat les protestes de l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, que ha criticat la gestió de les autoritats franceses a la Catalunya Nord.

A causa d'aquests talls, els camions que viatgen cap a Europa, en molts casos amb productes frescos procedents del País Valencià o d'Andalusia que es fan malbé en poques hores, queden bloquejats als pàrquings de la zona, ja que en molts casos tampoc els deixen passar per la N-II.

La circulació a l'autopista AP-7, que s'havia reobert en els dos sentits de marxa, s'ha reobert aquest divendres a dos quarts de nou del matí per a turismes i camions, però en territori francès els camions eren desviats per la A-61.

A primera hora del matí d'aquest divendres un gran nombre de carreteres presentaven problemes per la neu i el gel. Unes 15 carreteres estaven tallades al trànsit, en 50 més era necessari l'ús de cadenes i onze tenien restringit el pas als camions.

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha informat aquest divendres a primera hora del matí sobre l'estat de les carreteres catalanes. Protecció Civil adverteix que les baixes temperatures faran aconsellable restringir en els pròxims dies els desplaçaments en cotxe en moltes comarques. La Generalitat manté activat el nivell de màxima alerta del pla d'emergència davant la persistència del risc de nevades.

Les precipitacions de neu han estat importants en les últimes hores a les comarques del sud i l'interior de la demarcació de Tarragona i en les de Girona, a més d'alguns punts de les del sud de Lleida, on s'han acumulat fins a 25 i 30 centímetres de neu en poblacions com Bellpuig d'Urgell i les Garrigues.

També continua tancada la N-IIa, entre el Bruc i Castellolí, a Barcelona, i les T-333, entre Horta de Sant Joan i Bot, i la TV-3111, a la Ribera d'Ebre, a Tarragona. A Girona, entre d'altres, estan tancades la GI-614, entre Cadaqués i Roses, i la GI-613, entre Cadaqués i Port de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.