Societat

"Alguns abonats de Girona poden tardar encara alguns dies més a tenir llum"

Ball de xifres sobre els usuaris afectats. Interior augmenta la xifra dels 50.000 clients donada per Endesa fins a 100.000. Assegura que les elèctriques restabliran aquest dimecres el subministrament a la meitat dels afectats

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha reconegut que "alguns abonats" dels 100.000 afectats de 104 municipis que encara hi ha a Girona-Costa Brava "poden tardar alguns dies més" a tenir llum. Boada ha qualificat de "greu" que es doni des de fa ja tres dies "una situació" d'aquest tipus amb tants abonats afectats, tot i que ha remarcat que són els usuaris els qui trien les companyies que els subministren el servei.

De fet, aquest matí i segons informacions facilitades per Endesa, es parlava que hi havia 50.000 abonats sense llum, però a les 10h, Boada ha augmentat aquesta xifra a 100.000, dels quals ha dit que la meitat recuperaran el subministrament aquest mateix dimecres. Per tant, 50.000 abonats més hauran de passar almenys una tercera nit a les fosques.

A més, ha recordat que des de Fecsa-Endesa s'ha informat que la línia de baixa tensió de Lloret de Mar  està totalment "trinxada" i que per aquest motiu les empreses elèctriques tenen dificultats per restablir el servei, que durant la matinada s'ha pogut recuperar de forma provisional durant una estona, però que el by-pass que s'havia aconseguit fer no ha durat prou temps per poder tornar a donar llum als 50.000 usuaris que encara hi ha afectats.

Segons Boada, Red Eléctrica i Fecsa Endesa "preveuen solucionar els problemes de subministrament a la Costa Brava al llarg d'aquest dimecres".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.