Societat

Interior culpa França de les retencions a la Jonquera

Segons el Servei Català de Trànsit, l'autopista AP-7 acumula dinou quilòmetres de cues en sentit nord, i la N-II, nou

Els problemes de trànsit continuen a la Jonquera, on durant tot el matí s'han tornat a registrar retencions importants a l'autopista AP-7 de fins a 19 quilòmetres en direcció nord i a la N-II a uns 9 quilòmetres, també en direcció a la Jonquera.

El secretari general d'Interior, Joan Boada, en roda de premsa, ha assegurat que els problemes de trànsit a la Jonquera són "totalment imputables a l'Estat francès, perquè encara no ha netejat la neu acumulada" a l'autopista passada la frontera en un tram de 300 metres, de baixada, en què hi ha neu i gel. De fet, passat la Jonquera, els vehicles només poden circular per un sol carril i per aquest motiu hi ha tanta retenció al punt fronterer.

Des del Servei Català del Trànsit (SCT) s'informa que els camions que es dirigeixen cap a França els estan desviant cap a pàrquings i carreteres secundàries per evitar que entrin a la AP-7. El desviament i l'aparcament d'aquests vehicles pesants ja s'està fent des d'Osca i Castelló. A Catalunya els desviaments es fan a la A-2 a Tàrrega i a Soses. Dins de la AP-7 s'acumulen també camions als pàrquings de Montmeló i Vilamalla i a la Jonquera, on des de dilluns encara hi ha 5.000 camions aparcats.

A més dels problemes a la Jonquera, encara hi ha 61 carreteres catalanes afectades, de les quals 14 encara segueixen tallades, segons informa el Servei Català del Trànsit (SCT). A Barcelona hi ha 41 carreteres afectades, deu de les quals estan tallades;  a Girona, les afectades són cinc i només n'hi ha una de tallada. A Lleida només hi ha cinc carreteres que tenen algun tipus de problemes però no n'hi ha cap de tallada; i a Tarragona hi ha tres carreteres afectades i tres de tallades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.