Societat

Barcelona imposa 30.000 multes contra l'incivisme el 2009

7.517 persones van ser denunciades per pixar al carrer i 21.985 per beure alcohol a la via pública

El 2009, la Guàrdia Urbana va denunciar 7.517 persones per pixar al carrer i 21.985 per consumir begudes alcohòliques a la via pública carrer. En el 2010, ja s'han sancionat per aquestes conductes incíviques 2.412 i 6.214 persones, respectivament.

Ara que comença l'època turística s'han editat 28.000 fullets, al costat del gremi d'hostalers, que es distribuiran entre els clients dels hotels i en què s'informa, en quatre idiomes, de l'ordenança de convivència.

Dispositiu de seguretat i prevenció de Setmana Santa
La regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha explicat avui que les places de l'Eixample i Gràcia comptaran amb un grup especial d'actuació en el marc de l'operatiu especial de Setmana Santa. Aquest grup neix de les "molèsties" derivades de les concentracions nocturnes. Amb ell es pretén garantir el civisme controlant aquestes molèsties a l'àmbit de l'oci.

El dispositiu té un equip de treball d'infraccions relacionades amb l'incivisme format per set agents i dos caporals, que treballaran sobre la venda ambulant i les infraccions acústiques a la via pública i establiments de pública concurrència.

En aquestes zones, un dispositiu especial va acabar amb 73 actes de venda ambulant, 529 llaunes decomissades i 68 denúncies relacionades amb l'incivisme, abans de Setmana Santa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.