Societat

Tancat el primer tram de la ruta de l'espai aeri espanyol pel núvol de cendres volcàniques

El tram afectat és el de Barcelona-Astúries, tot i que el ministeri de Foment i Aena informen que el tancament no tindrà conseqüències operatives. Les companyies aèries insisteixen que els seus clients no acudeixin a l'aeroport i que s'informin a través del telèfon i internet

Per la proximitat del núvol de cendra volcànica provinent d'Islàndia, a les 14.00 hores es tancarà per motius de seguretat un tram de la ruta de l'espai aeri espanyol entre Barcelona i Astúries, segons el ministeri de Foment.

Segons el ministeri, aquest tancament no tindrà conseqüències operatives en cap dels dos aeroports ja que els vols es desviaran cap a una altra ruta més al sud.

Aena anuncia que manté el reforç dels serveis d'informació, seguretat, neteja i atenció mèdica als aeroports de l'Estat per les cancel·lacions de vols.

Aena està informant als passatgers dels aeroports afectats per megafonia i recomana a qui tingui previst volar en les properes hores que contactin amb la seva companyia aèria abans d'anar a l'aeroport.

La mateixa alerta la fa la companyia aèria Iberia, que ha hagut de cancel·lar tots els seus vols amb Europa menys amb Portugal, el sud d'Itàlia, Grècia i Istambul pel núvol de cendres.

Iberia seguirà informant a través de la web i posarà un pla de recuperació de vols una vegada es restableixi el trànsit aeri europeu.

Els canvis en els bitllets d'Iberia fins el 19 d'abril es podran fer fins el 29 d'abril amb possibilitat d'ampliar-se aquesta data, segons com evolucioni la situació.

Iberia insisteix als seus clients, que es vegin afecatats pels vols cancel·lats, que no vagin a l'aeroport i contactin amb la seva agència de viatges o facin les consultes des de la web de la companyia aèria o a través del telèfon 902 400 500.

21 països europeus continuen amb restriccions totals o parcials de l'espai aeri.

Fins a les 11.30 hores s'han cancel·lat 1.330 vols (664 arribades i 666 sortides) des dels aeroports de la xarxa d'Aena amb aeroports a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Eslovàquia, Estònia, Finlàndia, França, Holanda, Itàlia, Luxemburg, Irlanda, Noruega, Polònia, Suècia, el Regne Unit, la República Txeca, Suïssa i Romania.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.