Societat

La Generalitat assegura que els resultats provisionals de les auditories del Palau confirmen la gravetat del cas

El govern ratifica el propòsit de prendre mesures per reforçar el control i seguiment dels ajuts públics a les institucions

Els departaments d'Economia i Finances, Justícia i Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat han manifestat mitjançant un comunicat la preocupació del govern per les dades conegudes fins ara en relació amb les auditories dels comptes del Palau de la Música que "vénen a confirmar la gravetat dels fets". El comunicat, però, deixa clar que es tracta de resultats encara "provisionals i pendents de comprovació". Així mateix, el govern ratifica que treballa en l'adopció d'un conjunt de mesures per evitar que es repeteixin fets similars, les quals seran anunciades quan es coneguin els resultats definitius de les auditories.

El comunicat recorda que arran dels fets delictius coneguts, tant el govern -com a administració que forma part del Consorci Palau de la Música- com el nou equip gestor del Palau de la Música, han encarregat informes extraordinaris d'auditoria per disposar d'informació "acurada i independent" sobre l'estat dels comptes de l'entitat. El comunicat deixa clar que fins ara, "cap d'aquestes auditories està acabada" i, per tant, "els resultats estan pendents de comprovacions i no es poden considerar definitius".

No obstant, tot i tractar-se de resultats provisionals, el govern es mostra preocupat davant les dades conegudes en relació amb aquests informes, "que vénen a confirmar la gravetat dels fets". Alhora, el comunicat confirma que el govern està treballant en l'adopció d'un conjunt de mesures "que puguin reforçar els mecanismes de prevenció" a la vista "de les febleses detectades". Aquestes mesures, amb una traducció normativa diversa, tindran per objectiu, entre altres, "incrementar la transparència de les entitats receptores de subvencions, millorar-ne el control intern i augmentar el seguiment dels ajuts que els atorga l'administració per evitar que en facin un ús indegut".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera