Societat

El fiscal rebutja ara la intervenció judicial al Palau de la Música

Creu que no hi ha motiu un cop apartats Millet i Montull

La fiscalia ha presentat un escrit a la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona on manifesta de manera expressa la seva voluntat de desistir de la petició d’intervenció judicial dels òrgans de govern de la Fundació, l’Orfeó i el Consorci del Palau de la Música. Aquesta era una de les mesures cautelars que va demanar la fiscalia en presentar la querella contra Fèlix Millet, Jordi Montull, Gemma Montull, Enric Àlvarez i Pau Duran.
El jutge Juli Solaz va desestimar la intervenció el 28 de juliol passat argumentant que les administracions implicades en la gestió del Palau ja vetllarien per la continuïtat de la institució, com així ha estat . El jutge també recordava que decretar la intervenció suposava raonar la mesura en una resolució que l’obligava a aixecar el secret de sumari, demanat per la mateixa fiscalia.

Des del ministeri públic es va insistir en la necessitat de nomenar tres administradors judicials i es va presentar recurs a la secció cinquena de l’Audiència, que és l’encarregada de revisar en apel·lació l’activitat que genera el jutjat de Solaz. En el tràmit de la resolució del recurs, l’Audiència va demanar a la fiscalia el seu posicionament i la resposta va ser un escrit on s’explica que es “desisteix” de la voluntat d’ intervenció perquè han desaparegut els motius que obligaven a emprendre mesures per protegir el patrimoni de la institució espoliada.

L’Audiència va donar el tema per liquidat en posar-ho en coneixement del jutjat d’instrucció. La secció cinquena serà la mateixa que haurà de decidir sobre el recurs presentat per la fiscalia contra l’ordre de llibertat per a Millet i Montull. En els últims anys, aquesta secció ha avalat totes les ordres de llibertat dictades per Solaz quan una de les acusacions, com ara fa la fiscalia, hi ha recorregut demanant presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera