Societat

Salut creu que "no té gaire sentit" endarrerir l'inici del curs escolar

La secretària general de Geli admet que la decisió es prendrà "consensuadament" a tot l'Estat, però la Generalitat no és partidària de la mesura si les classes no comencen en un moment crític de la pandèmia

La secretària general del departament de Salut, Marta Segura, ha explicat des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que "no té gaire sentit" endarrerir el curs escolar "si es tracta d'una mesura aïllada" en un moment en què, segons totes les previsions, la grip A no travessarà una fase "de pic de la pandèmia". La decisió es prendrà consensuadament a tot l'Estat.

El pròxim 31 d'agost se celebrarà una reunió del Consell Interterritorial del Sistema de Salut espanyol, en què "es prendran algunes decisions sobre aquest tema". L'1 de setembre, un dia després, està programada una reunió que mantindran el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, amb els consellers de totes les comunitats autònomes. A la sortida aquesta trobada, es farà pública la decisió de si s'endarrereix l'inici del curs.

De moment, Salut recull informació per veure si seria o no efectiva una mesura d'aquestes característiques. Segura ha insistit en aquest aspecte que la seva posició és que "com a mesura aïllada no tindria gaire sentit". A més, ha matisat, només li semblaria raonable suspendre les classes el 14 de setembre si llavors l'expansió de la grip A travessés una situació de "pic de la pandèmia".

La secretària, que s'ha mostrat molt prudent en tot moment, ha volgut deixar clar que precisament per això últim ara "cal seguir amb atenció l'evolució de la malaltia al llarg d'aquestes setmanes". L'estratègia que es prengui més endavant serà "consensuada" amb tot el sistema estatal de salut.

La vacuna, amb la qual en aquests moments ja se'n fan assajos clínics, no estarà disponible "fins a final de la tardor o començament de l'hivern". L'OMS ha alertat que poden produir-se "dues o tres onades de grip A" els pròxims mesos, una propagació contra la qual Salut "ja té els protocols d'actuació preparats des de la grip aviar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.