Societat

Troben l'escopeta retallada amb què han disparat als dos agents dels Mossos en el tiroteig

La policia l'ha localitzat en una teulada pròxima al prostíbul on s'han produït els fets, al número 429 del carrer Aragó de Barcelona

Els Mossos ja han trobat l'arma amb què dos dels seus agents han estat ferits aquesta matinada en el tiroteig del carrer Aragó, a l'Eixample de Barcelona. Es tracta d'una escopeta retallada amb cartutxos de balins que han localitzat en una de les teulades pròximes al prostíbul on s'han produït els fets.

Els dos policies han rebut l'impacte de metralla quan han sortit a la terrassa perseguint els agressors. Un dels agents ha rebut l'impacte del tret a la cara, prop de l'ull, i l'altre presenta diversos impactes al tòrax. Un d'ells ja ha estat donat d'alta aquest matí, i l'altre sortirà de l'hospital en les pròximes hores.

El robatori en un prostíbul de noies orientals al pis el carrer Aragó 429 podria ser l'origen del tiroteig. Els fets van passar cap a les 23.30 hores quan els veïns de l'edifici van sentir crits procedents del Principal 1a de la finca, on des de fa uns quatre mesos funciona un prostíbul amb diverses noies d'origen oriental.

Diversos veïns van cridar llavors els Mossos d'Esquadra, que van enviar una patrulla al lloc dels fets que va ser rebuda a trets pels presumptes lladres del prostíbul, que van ferir dos agents, la vida dels quals no corre perill.

Segons ha explicat als periodistes, el veí Alejandro C. es trobava en el moment dels fets en el replà del seu pis acomiadant una amiga que havia acudit a sopar a casa seva quan va sentir un gran tumult de veus i crits i, gairebé immediatament, va veure pujar corrent espaordida per les escales una jove amb trets orientals vestida només amb una bata fina.

La noia, que no semblava estar ferida, sí que estava molt espantada i no va poder explicar al veí res del que havia passat en el prostíbul, però "com que tremolava tota ella, li vaig dir que no es mogués, que jo avisava la policia", ha indicat l'home, que ràpidament va avisar els Mossos d'Esquadra.

Quan la patrulla va arribar, van ser atacats a trets pels presumptes assaltants del prostíbul, que van ferir de diversa consideració dos mossos, que no van poder respondre a l'agressió.

Després d'agredir els agents, els presumptes lladres van aprofitar el desconcert general per fugir, se suposa que a peu, si bé els Mossos d'Esquadra van activar aleshores un dispositiu espectacular amb un gran nombre de cotxes i agents, que van acordonar una gran zona pròxima a la Sagrada Família per buscar els agressors.

Els agents han registrat edifici per edifici i pis per pis durant diverses hores de la matinada buscant els lladres, fins i tot pels terrats, amb la col·laboració de patrulles de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La presidenta de l'escala del número 429 del carrer Aragó, Salomé López, ha explicat aquest matí als periodistes que el prostíbul de l'entresòl era cada dia "un anar i venir constant d'homes de totes les condicions socials i físiques" que, a certes hores, causaven molèsties als veïns.

De fet, ella mateixa havia recollit firmes dels veïns de l'edifici per aconseguir que les dones abandonessin el pis i les havien lliurat a l'administrador de la finca que, al seu torn, havia de presentar la petició davant la seu del districte de l'Eixample.

"En realitat, elles no molestaven, eren els clients, que de vegades feien molt de xivarri", ha indicat Salomé López, que ha expressat el malestar i la por que s'han instal·lat entre els veïns pels fets ocorreguts aquesta nit passada.

De moment, no s'ha detingut els responsables d'aquests fets ni tampoc les persones que es trobaven al prostíbul, si bé fonts policials han indicat que s'ha procedit a prendre declaració i a identificar-ne alguna, en un nombre que no han determinat.

Tampoc s'ha pogut concretar si els assaltants han quedat ferits pels agents o bé abans de l'arribada d'aquests, en el transcurs de l'intent de robatori al pis on estava ubicat el prostíbul, on podrien haver trobat més resistència que no calculaven.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.