Societat

Els mossos acusats d'agredir un detingut a les Corts asseguren que la seva actuació va ser proporcionada

Una càmera oculta col·locada per Interior va enregistrar els fets l'abril de fa dos anys

Els quatre mossos d'esquadra acusats de maltractar un detingut a la comissaria de les Corts de Barcelona han coincidit aquest dimecres a dir que la seva actuació va ser proporcionada i que els cops que van donar a l'arrestat van ser per reduir-lo, ja que la seva conducta era "molt agressiva".

Segons han declarat durant el judici que s'ha fet aquest matí a l'Audiència de Barcelona, el detingut va arribar a les Corts adreçant insults als agents i amenaçant-los, i es va negar a cooperar durant l'escorcoll. Quan l'havien d'escorcollar, va donar un "cop amb la mà" a un dels mossos i li va clavar una puntada de peu que només li va fregar un genoll, moment en què els agents es van llançar sobre ell per reduir-lo.

La fiscalia demana cinc anys i nou mesos de presó, 9.600 euros de multa i set anys d'inhabilitació professional per a cadascun dels acusats, per un delicte contra la integritat moral, falsedat documental i una falta de lesions. A més, l'acusació reclama que indemnitzin la víctima, Rubén P.M., amb 10.610 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.