Societat

El fiscal reprova als Mossos que es creguessin "per sobre del bé i el mal"

L'Audiència de Barcelona ha deixat vist per sentència el judici pel maltractament a la comissaria de Les Corts

El fiscal ha reprovat aquest dijous la conducta dels quatre Mossos d'Esquadra acusats de maltractar un detingut a la comissaria de Les Corts perquè creu que "o van oblidar que eren policies" o van creure's que estaven "per sobre del bé i el mal". El fiscal ha descartat la tesi de la defensa que argumentava que el detingut va agredir els agents i també que els cops eren esmorteïts.

En aquesta línia també han insistit la resta d'acusacions. El fiscal ha defensat la instal·lació de càmeres ocultes en les comissaries perquè, a més d'haver cessat els abusos policials, serveixen per protegir tant els detinguts com els Mossos que reben possibles denúncies falses.

Per las seva part, la defensa representada pel lletrat Josep Maria Fuster-Fabra ha admès que les imatges del presumpte maltractament "estèticament són lletges, donen una sensació de rebuig", però ha insistit que no hi va haver cops contra Rubén P., "sinó aparença de cops".

Tot i això, el lletrat, ha apel·lat a la independència del tribunal després de recordar que per a la sala és molt més fàcil dictar una sentència condemnatòria, "que és el que tot el món vol o el que alguns volen".

Tant Fuster-Fabra com l'altra defensa, exercida per Carles Monguilod, han criticat que Interior es negués a facilitar-los les imatges de les càmeres, situades al passadís dels calabossos per demostrar l'agressivitat del detingut, apuntant així un interès ocult del departament per difondre aquest cas de maltractament.

En la sessió d'avui s'ha projectat la gravació de les Corts, que ha estat interpretada de forma oposada pels perits de la Policía Nacional espanyola -als quals el jutjat ha encarregat un informe- i els de la divisió d'Assumptes Interns dels Mossos d'Esquadra que van denunciar el cas a la fiscalia.

En el judici contra aquests policies catalans, el ministeri públic ha mantingut la petició de més de cinc anys de presó en considerar que els cops que van propinar al detingut, Rubén P., per reduir-lo eren innecessaris i desproporcionats.

La secció setena de l'Audiència de Barcelona ha deixat avui vist per sentència aquest judici pel maltractament ocorregut en la comissaria de Les Corts, el primer que ha estat captat per una càmera oculta que el departament d'Interior va instal·lar a la sala d'escorcolls a causa de l'augment de denúncies per abusos policials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.