Societat

Cent mil persones, incidents i detinguts a Canaletes

Es repeteix el llançament d'objectes a la policia i els Mossos hi tornen a respondre disparant pilotes de goma

Com estava previst, una multitud s'ha llançat al carrer a celebrar la victòria del Barça a la Champions. Tant bon punt ha acabat el partit, desenes de milers de seguidors blaugranes s'han llençat al centre de la ciutat, on s'han ajuntat amb els que pujaven del Maremàgnum, on una pantalla gegant ha permès milers de persones seguir el partit en directe i els que ja havia congregats a la plaça de Catalunya. Fonts policials i de l'Ajuntament han calculat amb més de 100.000 les persones que han l'àrea de la plaça Catalunya, la Rambla de Canaletes i el carrer Pelai.

La Rambla en tota la seva llargada ha estat una festa blaugrana, ja que molts dels que han seguit el partit al Maremàgnum han pujat seguidament per aquesta artèria fins al capdamunt de tot, on era l'epicentre de la celebració. Així mateix, l'àrea de la Plaça Catalunya ha estat plena de gom a gom incloent espais com els carrers de Fontanella, el Portal de l'Àngel i la ronda Universitat.

Mentre la festa de la plaça Catalunya s'ha desenvolupat amb normalitat, paral·lelament s'han format dos focus de conflicte, un al carrer Pelai, a la cantonada amb la Rambla i un altre també al carrer Pelai, a l'altra banda del cordó policial, en la confluència d'aquest carrer amb Bergara i Balmes. En aquesta àrea els Mossos d'Esquadra instal·len les unitats dels antiavalots a punt per intervenir si cal, i els brètols que busquen brega s'ajunten en aquest punt.

Cap a les dues de la matinada, un cop acabada la festa a la Plaça de Catalunya s'han intensificat els llançament d'objectes cap a la policia i després d'avisar per megafonia que començaria una acció policial, els agents han respost amb una càrrega i disparant pilotes de goma, com ja han fet en les últimes celebracions blaugranes, la de la Copa i la de la Lliga.

Entre les dues i les tres, les càrregues policials han dispersat totalment els milers de persones que es concentraven a la zona mitja hora abans. Prèviament, agents de paisà han practicat les primeres detencions en operacions puntuals fora del cordó policial. Un cop començades les càrregues, les corredisses s'han traslladat a diversos carrers de l'Eixample i hi ha hagut actuacions policials puntuals en carrers allunyats com el carrer de Consell de Cent amb el Passeig de Gràcia. En diversos punts del centre, com la Plaça de Catalunya, el Passeig de Gràcia i el carrer Fontanella, reduïts grups de brètols han entravessat alguns contenidors i s'ha trencat mobiliari urbà i un cop més, s'han trencat també vidres d'aparadors. També hi ha hagut vehicles fets malbé, especialment motocicletes llençades a terra.

Els primers recomptes dels Mossos d'Esquadra indiquen que els detinguts han estat una quarantena. També hi ha hagut diversos ferits i nombroses destrosses en mobiliari urbà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.