Societat

Dos regidors independents d'Ascó votaran contra el cementiri nuclear

L'exalcalde Antoni Casanova anuncia que s'hi oposarà perquè s'ha gestat la candidatura sense transparència i sense fer cap consulta popular

El regidor independent i exalcalde d'Ascó Antoni Casanova ha confirmat el seu vot contrari al projecte per instal·lar un cementiri nuclear al poble, i ha avançat que també hi votarà en contra una altra regidora independent.
Tots dos s'oposaran a la candidatura del municipi a acollir el cementeri nuclear en el ple extraordinari d'aquest dimarts.

Malgrat que no s'oposen al projecte de magatzem temporal centralitzat (MTC), Casanova ha lamentat la forma com s'ha gestat la candidatura i la manca de transparència democràtica en el procés per part de l'equip de govern de CiU i PSC. D'aquesta manera, segons les previsions, dos dels quatre regidors independents a l'oposició votaran contra la candidatura, un hi votarà a favor i l'altre s'abstindrà, fet que no impediria al govern municipal aprovar la candidatura.

Tot i que inicialment els dos regidors independents havien manifestat la seva preferència per l'abstenció, Casanova ha explicat que la forma com l'equip de govern ha gestionat el procés de presentació de la candidatura els ha fet inclinar, finalment, per pronunciar-s'hi en contra. "No hi ha hagut transparència, ni informació, ni participació. No estem moralment legitimats perquè els regidors puguin decidir si es fa una infraestructura d'aquest tipus, que no dic que sigui bona ni dolenta", ha argumentat Casanova, tot emfasitzant que la seva posició no és contrària al projecte per ell mateix.

Segons ha precisat, els independents havien plantejat a l'equip de govern una consulta entre els veïns del poble per decidir la presentació de la candidatura. "Vam demanar conèixer l'opinió dels veïns per votar el que ells decidissin", ha apuntat. Però la proposta no va reeixir. "No estem legitimats per fer-ho per molt que presumim de càrrecs electes. Aquest no era un tema electoral i no era a les agendes electorals", ha lamentat. També, afegeix, no s'ha vist cap voluntat de consens territorial al respecte.

Casanova indica que el tema del cementiri nuclear, per les seves implicacions en "generacions que encara no han nascut", requereix precisament un tractament radicalment diferent des del punt de vista polític. "No està bé que els governs no s'impliquin i deixin la decisió en mans d'un poble, quan és un problema de l'Estat. Si urbanitzes una plaça i no agrada es pot fer nova, però aquest és un procés sense retorn", ha advertit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.