Societat

No es tancaran les aules a causa de la grip nova

Educació i Sanitat pacten amb les autonomies mantenir el calendari escolar. La setmana passada Catalunya es plantejava prohibir les classes si es detectaven tres casos de grip. L'Estat espanyol el·laborarà una guia de recomanacions única

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha comparegut avui amb la comissió sectorial d'educació i amb la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, per anunciar que "en cap cas es modificarà el calendari escolar i, per tant, es mantindran les aules obertes". La setmana passada, però, Catalunya es plantejava prohibir les classes si es detectaven tres infants infectats, tot i que avui s'ha rectificat després de la reunió.

"Com la resta de països europeus, s'ha decidit que no hi ha motiu ni clínic ni epidemiològic per retardar l'inici del curs", mesura que "no protegeix la salut", ha precisat Gabilondo.

A més, abans d'una setmana la comissió de salut pública elaborarà una guia d'actuació pel que fa a la grip nova a les escoles. Es tracta d'una llista de recomanacions, que "no es contraposarà als protocols de cada comunitat autònoma", tal i com ha assegurat Gabilondo, les quals tenen les competències per decidir.

Comissió de seguiment

Educació i Sanitat crearan també una comissió de seguiment per analitzar la situació a les escoles i així "poder prendre decisions anticipadament".

El ministre Gabilondo ha agraït el consens entre els consellers d'Educació perquè han prioritzar "el benestar dels ciutadans" per davant de les pugnes territorials.

La ministra de Sanitat ha aprofitat la roda de premsa per tornar a explicar que, com a tota la UE, els menors de 14 anys no seran vacunats ni tampoc el personal docent, segons recomana la OMS.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera