Societat

CCOO alerta que no hi haurà prou mestres per cobrir les baixes per la grip A

La conselleria respon que té una bossa de 53.000 i que la cobertura està garantida

Els mestres ja calculen les conseqüències que tindrà la grip A, però sobre els seus alumnes sinó sobre el seu propi col·lectiu. I CCOO ja ha llançat el primer advertiment. Segons ha alertat el sindicat aquest dimecres, la borsa de mestres i professors interins serà insuficient per cobrir les baixes als centres públics.

La secretària general de la federació d'ensenyament de COOO a Catalunya, Montserrat Ros, ha demanat al departament d'Educació a aprovar un pla de prevenció que garanteixi a tots els centres educatius, públics o privats, una resposta coordinada davant la pandèmia.

Per Ros, aquest pla, que hauria de ser consensuat amb els sindicats, ha de preveure un sistema per garantir la substitució del personal docent que estigui de baixa per la grip AH1N1.

En aquest sentit, ha alertat que les borses d'interins actuals resultaran insuficients per cobrir les baixes si, com apunten les previsions sanitàries, la malaltia acaba afectant al 30% de la població, cosa que impediria el funcionament normal dels centres educatius.

Segons Ros, en altres anys la borsa d'interins "ja anava justa" en els pics d'incidència de la grip comuna i, fins i tot, algunes vacants es quedaven sense cobrir, especialment en escoles d'entorns rurals i aïllats.

A més, ha subratllat que la falta de substituts no només afectarà els centres públics, que disposen d'una bossa d'interins estructurada, sinó també les escoles privades, les d'idiomes o les universitats.

Ros ha criticat que el departament d'Educació encara no hagi presentat el seu pla de prevenció, quan falten menys de quinze dies per començar el curs escolar.

El punt de vista de la conselleria és molt diferent. Segons les seves dades, hi ha 53.000 persones a la borsa de mestres i professors interins i seran "suficients" per cobrir les baixes. Un portaveu del departament ha explicat que encara no s'ha fet cap previsió sobre el desenllaç de la nova grip, però s'ha mostrat convençut que el nombre actual d'interins serà suficient per fer front a les suplències que pot requerir la malaltia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona