Societat

Economia admet al jutge tebior en el control de Millet i Montull

L’interventor general de la Generalitat, forçat a donar explicacions davant el jutge Juli Solaz

Si l’Agència Tributària i la Fiscalia no haguessin posat el punt de mira en Fèlix Millet i Jordi Montull, l’espoli del Palau de la Música continuaria avui a mans plenes sense que ningú hi posés remei, i encara menys la Intervenció General –dependent de la conselleria d’Economia–, encarregada d’auditar la institució des de l’exercici del 2002. Això, dit en altres paraules, és el que va reconèixer davant el jutge Juli Solaz l’interventor general de la Generalitat, Josep Maria Portabella, en la seva compareixença al jutjat per ratificar l’informe sobre el forat econòmic al Consorci del Palau. A preguntes del magistrat, el mateix Portabella va reconèixer que no van anar a fons en la investigació dels diversos indicis detectats durant tots aquests anys fins que l’estiu passat va sortir a la llum la querella del ministeri públic.

En la compareixença de Portabella, que va fer acompanyat de la subdirectora general Mireia Vidal el passat divendres 22, el magistrat va interessar-se pel fet que la Intervenció General no hagués encarregat cap informe especial com a continuació de les sospites que any rere any es detectaven en les auditories, circumstància que hauria suposat una investigació més aprofundida i –amb tota seguretat– la descoberta a temps de l’espoli.
Aquests informes especials són preceptius –segons una normativa interna d’Intervenció que data del 14 de març del 2000– en casos en què es detecten indicis d’irregularitats, ja no penals o administratives, sinó simplement comptables. Portabella va relatar al jutge que els havien cridat l’atenció uns pagaments del Consorci –de caràcter públic– a l’Orfeó –de gestió privada–, i que en demanar una explicació Jordi Montull els va respondre presentant un simple rebut en què la transacció quedava recollida documentalment. La Intervenció General de la
Generaliat es va donar per satisfeta amb la mínima resposta de Montull i va optar per no investigar.

En ambients judicials no deixa de sorprendre que s’acceptés com a bo un rebut girat per la mateixa persona a qui s’estava demanant explicació sobre el destí donat a uns diners concrets. Portabella s’hauria excusat en la condició privada de l’Orfeó Català per no haver anat més enllà en l’examen dels comptes d’aquesta institució.
També a preguntes del jutge Solaz, l’interventor general va reconèixer que, sense l’actuació de la Fiscalia, la Intervenció de la Generalitat hauria continuat amb el mateix procediment i, per tant, Millet i Montull ocuparien encara els seus càrrecs al capdavant del Palau de la Música.

L’auditoria feta a partir d’aquest estiu va permetre descobrir, amb un parell de mesos, que Millet i Montull s’haurien apropiat indegudament de 2,9 milions d’euros del Consorci. Un segon estudi va afegir 700.000 euros a aquesta quantitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera