Societat

La Fiscalia demanarà presó preventiva per al Segon Violador de l'Eixample si és identificat

Martínez Singul va ser detingut dimecres després que dues dones presentessin dues denúncies per una agressió sexual

La fiscal en cap de Catalunya, Teresa Compte, ha anunciat aquest dijous que la Fiscalia demanarà presó preventiva per a Alejandro Martínez Singul per dos delictes d'agressió sexual en grau de temptativa si finalment les víctimes i els testimonis l'identifiquen davant del jutge d'instrucció com l'autor dels fets.

Martínez Singul, conegut com el Segon Violador de l'Eixample, va ser detingut dimecres a Barcelona pels Mossos d'Esquadra després que dues dones majors d'edat presentessin dues denúncies de forma simultània per una agressió sexual en grau de temptativa i l'identifiquessin inicialment com l'autor dels fets.

En una compareixença informativa, la fiscal en cap de Catalunya ha avançat que si en la instrucció urgent del cas que es porta a terme a Barcelona es confirma la identificació de Martínez Singul com a autor dels fets, el fiscal demanarà presó preventiva per dos delictes d'agressió sexual en grau de temptativa, que estan penats amb condemnes d'entre sis mesos i un any de presó.

Compte ha explicat que en aquest cas el fiscal argumentaria la seva petició de presó preventiva pel risc de reincidència.

La fiscal en cap no ha volgut entrar en detalls sobre els dos intents simultanis d'agressió sexual, que van ocórrer aquesta mateixa setmana al barri de l'Eixample de Barcelona, a l'espera que progressi la instrucció urgent del cas.

Les dues víctimes van reconèixer en primera instància a comissaria Singul com l'autor dels fets, si bé ara ho han de ratificar davant el jutjat d'instrucció.

Compte ha destacat que com que no es tenen imatges actuals de Singul -tan sols consta una fotografia de quan va ser detingut fa més de 16 anys-, la identificació de les testimonis no estarà "contaminada", com sí que ho podria estar si s'optés per fer una difusió massiva de la seva imatge actual per poder prevenir més assalts.

La fiscal en cap ha recordat en aquest sentit que la imatge actual de Singul -que en les seves últimes aparicions públiques per anar a declarar davant del jutge anava tapat amb passamuntanyes-, "no té cap similitud" amb la d'abans d'ingressar per primera vegada a la presó.

Compte ha reconegut que aquest tipus d'assalts per part de violadors reincidents, malgrat ser excepcionals, provoquen alarma social, i per això ha apressat a la urgent aprovació de la reforma del Codi Penal per incorporar mesures complementàries, com per exemple la vigilància telemàtica.

Segons el seu parer, aquest tipus de mesures complementàries, que han despertat el recel del Consell General del Poder Judicial (CGJP), és urgent, així com "necessària, adequada i legalment possible".

En aquest sentit, ha recordat que la Fiscalia va demanar als Mossos d'Esquadra que fessin un seguiment "no invasiu" a Alejandro Martínez Singul, que està a l'espera d'una sentència per un altre judici d'exhibicionisme en un tren, encara que Compte ha admès que la situació legal actual és "insuficient" i té limitacions que no els permeten anar més enllà d'aquest seguiment.

Martínez Singul, que el 1992 va ser condemnat a 65 anys de presó per una desena d'agressions i violacions, encara que finalment només va complir 16 anys de condemna, es trobava actualment en llibertat a l'espera de conèixer la sentència de l'últim judici al qual es va enfrontar, per haver-se masturbat davant una passatgera en un tren.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.