Societat

Singul nega l'última acusació de violació i diu ser víctima de l'assetjament policial

El segon violador de l'Eixample ha assegurat que el matí dels fets estava sol mirant la televisió

El segon violador de l'Eixample, Alejandro Martínez Singul, ha negat avui l'acusació d'intent de violació a una nena de dotze anys i s'ha proclamat víctima de l'assetjament dels Mossos d'Esquadra i de la Fiscalia.

La secció desena de l'Audiència de Barcelona jutja avui Singul, que afronta set anys i vuit mesos de presó per l'intent d'agressió sexual i robatori amb intimidació a una menor a l'octubre de 2009, quan estava en llibertat provisional a l'espera que es fes ferma una condemna per dos intents més de violació, dels que finalment va ser absolt.

En to altiu, Singul ha assegurat que el matí en què va tenir lloc l'intent de violació de la menor es trobava a casa de la seva mare veient la tele, a soles, i, com ja havia fet en els seus anteriors judicis, ha tornat a denunciar l'assetjament policial i judicial que, segons la seva opinió, ha patit des que el 2007 va quedar en llibertat després de complir 16 anys de presó per una desena d'agressions sexuals.

Versió de la menor entre plors
Entre plors, la nena ha explicat que cap a dos quarts de dues del migdia de l'1 d'octubre, Singul va seguir-la des de la cantonada del carrer Nàpols amb Casp, al barri del Fort Pienc del districte de l'Eixample, fins al portal de casa seva. L'adolescent se'l va creuar pel carrer i ja li va semblar estrany que un home anés amb gorra i ulleres de sol. En veure que la seguia, va accelerar el pas i va picar insistentment el timbre de casa seva perquè l'obrissin ràpid.

L'home va entrar al portal i a l'ascensor. Quan la menor li va preguntar a quin pis anava, l'home li va dir que portava una pistola i que li donés tots els diners. La noia li va dir que no duia res, però que a casa seva sí que tenia diners. L'home la va obligar a girar-se d'esquena, li va dir que es baixés els pantalons –cosa que la nena no va fer–, la va agafar per la panxa i se la va acostar al cos. La menor li va veure diverses vegades la cara a través del mirall de l'ascensor.

Uns sorolls al portal el van fer sortir de l'ascensor, moment que la nena va aprofitar per tancar les portes. Suposadament, Singul no hi va poder tornar a entrar i va fugir del lloc. Quan la nena va arribar a casa de la seva mare, espantada, va dir que algú l'havia amenaçat amb una pistola i li volia fer abaixar els pantalons. La mare va trucar immediatament els Mossos d'Esquadra.

La mateixa nit la nena va identificar clarament a Singul entre una quarantena de fotografies de violadors, però la policia catalana no el va detenir fins sis dies després, tot i que sabien on vivia. El motiu, segons alguns agents, és que controlaven diversos domicilis de Singul i al dels seus pares no el van trobar en almenys dues ocasions. Un cop detingut, la menor el va tornar a identificar en dues rodes de reconeixement.

Atenuant per neurosi

Per tot això, la fiscalia li demana cinc anys i onze mesos de presó per intent d'agressió sexual a una menor de 13 anys, i un any i nou mesos de presó per intent de robatori amb intimidació, a més d'indemnitzar la víctima amb 3.000 euros per danys morals i tenir prohibit acostar-s'hi o comunicar-s'hi durant deu anys.

El seu advocat ha demanat l'absolució o, alternativament, una condemna per intent d'agressió, no de robatori, amb l'atenuant d'alteració psíquica, ja que uns informes indiquen que Singul pateix una neurosi propera a la psicosi.

En el seu últim torn de paraula, Singul ha acusat la fiscalia i els Mossos de mentir i de perseguir-lo i ha lamentat que el fet de ser "famós" faci que els Mossos li atribueixin diversos delictes sexuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.