Societat

La dona que denuncia Singul l’identifica durant el judici

“A Catalunya no hi tinc futur, no surto al carrer per por a la gent, als periodistes, a la policia”, assegura l’acusat. La mare del Segon Violador de l'Eixample jura que el dia dels fets el seu fill era a casa

“Per força l’he de reconèixer, el dia dels fets em vaig girar dues o tres vegades mentre ens seguia i li vaig veure la cara”. Amb aquesta contundència es va expressar ahir una de les dues dones que asseguren que el passat 10 de maig a la matinada Alejandro Martínez Singul, conegut com el Segon Violador de l’Eixample, les va seguir fins al portal de casa seva. Un cop van ser dins l’edifici l’home es va masturbar al mig del carrer. Quan el jutge li va demanar a la dona que mirés Singul i digués si era el mateix individu que les va violentar, la testimoni va contestar amb una ferma i inequívoca afirmació.

El testimoni de la víctima va contrastar amb la declaració de l’acusat, que va mantenir que el dia i hora dels fets “era a la meva habitació, mirant pel·lícules de DVD”. Martínez Singul va afirmar que des que va sortir de la presó de Perpinyà va anar a viure amb la seva mare, al carrer Rosselló, en un règim de reclusió voluntari. “No surto al carrer per por a la gent, als periodistes, als Mossos d’Esquadra”, va afirmar Singul. La seva mare va corroborar la versió exculpatòria d’Alejandro. Durant l’estona que la dona va ser a la sala en cap moment va creuar una sola mirada amb el seu fill, ni un gest.

Aquests són els dos arguments principals que ahir es van posar de manifest en el judici contra Martínez Singul per aquest suposat cas d’intent d’agressió sexual, pel qual la fiscalia li demana dos anys de presó. Bona part del debat jurídic va girar entorn de la recent resolució de l’Audiència de Barcelona, que va revocar la presó provisional de l’acusat, a la vegada que qualificava els fets de menors i d’una simple falta d’exhibicionisme.

Aquest mateix argument el va fer servir l’acusat quan va afirmar que “se m’acusa d’una cosa que no és ni delicte”. La fiscal va lamentar que l’única persona que coincideix amb els arguments del violador és el magistrat de l’Audiència que el va deixar lliure, i va rebatre aquests arguments recordant que les víctimes van tenir tota la sensació que l’home les seguia per atacar-les. La fiscal també va assegurar que la proximitat del lloc dels fets al domicili de l’acusat –500 metres– el delata, tal com va avançar l’AVUI.

“Em rebutgen, és normal”
Tot i l’evidència de les proves, l’acusat va insistir en la seva innocència i es va presentar com una víctima del seu passat. “Entenc que la gent cregui que he pagat poc per tot el mal que vaig fer, em rebutgen i és normal, però jo havia refet la meva vida i sembla que només hi hagi interès perquè torni a la presó”, va dir.
Singul va demanar una “sentència absolutòria”, per començar una nova vida fora de Catalunya, perquè “aquí no tinc futur”. El violador va assegurar sentir-se impotent: “Qualsevol em pot denunciar i només es té en compte el seu testimoni. Sento una indefensió absoluta”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.