Societat

L'oposició colla Hereu reclamant-li dimissions per la consulta i el govern fa pinya rebutjant-les

Mentiders, vanitosos, partidistes o poc democràtics són alguns qualificatius que han escoltat els regidors de l'Executiu local

El govern municipal de Barcelona, PSC i ICV, s'ha vist aquest divendres contra les cordes davant l'oposició, CiU, PP i ERC, que ha carregat contra la seva gestió de la consulta per la reforma de la Diagonal.

Mentiders, vanitosos, poc transparent, partidistes, o poc democràtics són alguns dels qualificatius que han hagut d'escoltar els regidors de l'Executiu local entre acusacions de responsabilitat pel "caos" i "desgavell" de la consulta i pel "ridícul que està fent Barcelona". L'oposició ha demanat caps i dimissions, però el govern ha tancat files i s'ha negat a fer res perquè "la consulta encara no ha acabat" i perquè "responsables en som tots els grups".

Per CiU, la consulta està resultant ser "'un dels majors ridículs" que mai ha fet la ciutat, amb "comportaments antidemocràtics", un alcalde "que no està a l'alçada" i incidències "tècniques i polítiques que suposen el trencament amb la ciutadania i acaba amb la seva confiança en l'Ajuntament". Per això, han exigit "responsabilitats" al govern local, "i això només es fa amb dimissions", ha dit.

En la mateixa línia s'ha expressat la representant del PP a la comissió, Ángeles Esteller, que ha expressat que, pel seu grup, les incidències i polèmiques que han envoltat la consulta l'han "deslegitimat", convertint-la en un "descrèdit absolut" i un cúmul "de greus errors".

Des d'ERC, el portaveu a la comissió, Ricard Martínez, ha assegurat no entendre perquè CiU i PP han volgut convocar la reunió abans que hagi finalitzat la consulta. Però tot i així, no ha dubtat en reconèixer que "moltes de les coses que ha explicatCiU, les compartim a ERC". "Nosaltres no estem contents amb aquesta consulta, però preferiríem fer les valoracions un cop acabada", ha explicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona