Societat

Hereu, abans i després

L’oposició demana caps i impugnacions pels errors i la consulta de la Diagonal es converteix en la primera gran brega de precampanya

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va complir ahir quatre mesos de control i centralitat de l’agenda política municipal des que va llançar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern el 13 de gener i va descol·locar tota l’oposició. Als Jocs, més tard que aviat, l’equip de govern hi va afegir la reforma de la Diagonal i un devessall de propaganda amb aliats empresarials i ciutadans.

Però tot plegat se n’ha anat en orris: als passadissos de l’Ajuntament ja es dóna per segura la victòria de l’opció C i no falta l’autocrítica des dels seients de l’equip de govern per un element tan simple i en principi innocu com el funcionament informàtic de la consulta per a la reforma de l’avinguda, en la qual han votat 93.882 persones en tres dies (6,7%). Ahir el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va poder votar a la vuitena vegada en un segon punt de votació perquè el primer li donava error. Hereu, que dimarts encara confiava en les dues empreses, Indra i Scytl, com a “responsables de processos de democràcia participativa a tot Europa”, ha encarregat un informe complet que inclogui assumpció de responsabilitats tècniques.

Però l’oposició ha vist l’oportunitat de recuperar el temps perdut i ahir ja es va llançar en tromba contra el govern en minoria del PSC i ICV-EUiA demanant dimissions al més alt nivell, com van fer Trias (CiU) i Jordi Portabella (ERC), o obrint la porta a la impugnació dels resultats de la consulta un cop es coneguin dilluns de manera definitiva, com va fer Alberto Fernández (PP).

La brega política s’ha obert com un meló i esclatarà avui en una comissió extraordinària de presidència que s’ha convocat amb un únic punt de l’ordre del dia: la consulta de la Diagonal. Fonts de l’equip de govern sostenen que el quart tinent d’alcalde, Ramon Garcia-Bragado, evitarà el cos a cos com a responsable del procés. Però la dinàmica que s’engega, amb comissions la setmana que ve en què l’oposició pot derrotar l’equip de govern i el ple del divendres 28, auguren una intervenció més dura del primer tinent d’alcalde, Carles Martí. El que Hereu descarta és la impugnació de la consulta... perquè guanyarà la C.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona