Societat

El Prat, Girona i Reus estaran oberts almenys fins a les 20.00 hores d'aquest dilluns

A partitr de les quatre de la tarda, Aena podria aplicar restriccions a un 25% del trànsit aeri

Els aeroports del Prat, Girona i Reus, i també els del conjunt de l'Estat espanyol, estaran oberts almenys fins a les vuit d'aquest dilluns al vespre, segons ha informat Aena. L'evolució del núvol de cendra volcànica sobre l'espai aeri espanyol obligarà a introduir algunes restriccions en el trànsit aeri entre els 20.000 i els 35.000 peus a partir de les quatre de la tarda.

L'aeroport del Prat ha cancel·lat al llarg del matí i fins a les cinc de la tarda sis sortides, dues de les quals amb destí a Lisboa, dues més a Munich i una altra a Bogotà (Colòmbia). Per la seva banda, els aeroports de Girona i Reus no han cancel·lat cap vol.

Segons l'última informació d'Eurocontrol, tots els aeroports de l'Estat estaran oberts durant aquesta tarda almenys fins les vuit del vespre ja que la concentració de cendres en el nivell de vol entre els 0 i els 20.000 peus no determina cap zona de restricció del trànsit aeri, però sí que hi haurà restriccions en el trànsit aeri entre els 20.000 i els 35.000 peus.

A partir de les quatre de la tarda, doncs, Aena aplicarà regulacions en el trànsit aeri que suposaran una reducció al voltant del 25% de la seva capacitat normal en sectors de Sevilla, Madrid i Barcelona. En concret, en l'Aeroport de Barajas es reduirà la capacitat de 46 aterratges a l'hora a 38.

D'altra banda, per afavorir el trànsit aeri entre Europa i Amèrica aquesta tarda s'obrirà un sector més en el Centre de Control de les Canàries per reforçar la seva capacitat operativa. A més, Aena està treballant en col·laboració amb Defensa per utilitzar determinats sectors aeris d'ús militar per al trànsit comercial.

Per tot això, el gestor d'aeroports espanyol recomana sempre informar-se de l'estat dels vols abans de desplaçar-se a l'aeroport, ja sigui trucant a les aerolínies o als telèfons d'informació 902 404 704 o 91 321 10 00.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.