Societat

Gabilondo demana a la Generalitat que garanteixi prou beques perquè cap nen es quedi sense ordinador

Els ordinadors costaran a cada família 150 euros, uns diners que no s'han de sumar als llibres, ja que aquests desapareixeran

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha demanat aquest dilluns a la Generalitat que garanteixi prou beques perquè cap alumne de 5è de primària es quedi sense ordinador portàtil per qüestions econòmiques.

Catalunya és l'únic territori de l'Estat que preveu que els pares es facin càrrec del 50% del cost dels aparells, tot i que el Govern concedirà beques a les famílies amb rendes baixes. Els ordinadors costaran a cada família 150 euros, uns diners que no s'han de sumar als llibres, ja que aquests desapareixeran. En un principi, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, tenia la intenció de fer pagar el 100% del preu de l'ordinador als pares perquè d'aquesta manera els nens valoressin el material i s'establís un vincle de corresponsabilitat, però amb els diners que inverteix l'Estat en la digitalització de les aules, l'import es redueix a la meitat.

Segons el pla de digitalització de les aules, el govern espanyol i les comunitats autònomes finançaran al 50% els 200 milions que costa digitalitzar les aules a l'Estat espanyol i donar ordinadors als alumnes al curs 2009-2010. Gabilondo ja va afirmar divendres que el Pla s'adequarà a les experiències iniciades a diverses autonomies, entre les que hi ha la de Catalunya, que es troba en un estat avançat.

I es que Catalunya, no només donarà ordinadors a nens de primària, també en tindran els de secundària. Aquest curs, 325 centres –125 de primària i la resta de secundària– comencen amb el pla per substituir els llibres de text pels digitals. Així, 33.310 alumnes disposaran d'un ordinador portàtil.

Aquests centres, que comptaran també amb projector i pissarres digitals interactives, impartiran més del 75% de les matèries utilitzant continguts digitals, segons ha explicat avui en conferència de premsa el conseller d'Educació, Ernest Maragall.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ