Societat

Roben 10.000 calçots en vint dies a un pagès de Santa Maria de Palautordera

Dedueixen que els lladres són un grup que actua les nits de lluna per aprofitar la llum i poder descartar els calçots petits

Un pagès de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) ha denunciat aquest dilluns que li han robat 10.000 calçots en vint dies. Joan Teixidó ha explicat que l'últim robatori es va produir la nit de dimecres passat, però que 20 dies abans ja li van robar més calçots. "Primer van ser només 50 o 60, però després se'ns van endur de 3.000 a 4.000 calçots", ha dit.

El pagès creu que els responsables són un grup de persones "que actuen ràpid i no deixen rastre" i que actuen en nits de lluna plena per aprofitar la llum, amb la qual seleccionen els calçots més grans i descarten els petits. A més a més, ha deduït que no són professionals "perquè els agafen amb les mans i no amb la màquina amb la que es fa aquesta operació".

Teixidó ha calculat que el valor total dels calçots robats volta els 1.000 euros i ha denunciat els fets a la policia local de Santa Maria de Palautordera, però dubta que el cas es pugui resoldre amb èxit perquè el cos policial només pot actuar en cas d'enxampar els lladres "dins del camp i amb productes al cotxe o agafant-ne". El que més preocupa a Teixidó, que té una plantació d'entre 400.000 i 500.000 calçots, és que "puguin tornar a robar i s'enduguin una quantitat més important".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La ronda de Dalt recupera els tres carrils entre els accessos 5 i 6 després de les obres

Barcelona

Experts en ratpenats reclamen canvis en els aerogeneradors

Tarragona

L’Ajuntament rebutja la possible ampliació de l’aeroport

Castelldefels

La nova escola de Lloret de Mar tindrà 36 alumnes en dues aules d’Infantil 3

lloret de mar
Societat

Mor Josep Sastre, empresari i fundador del concessionari Eutrasa

L’Ajuntament rep el Distintiu per a la Igualtat de Gènere

LLORET DE MAR
Societat

Alerten que les beques menjador només arriben al 15% de l’alumnat

Barcelona

Santa Coloma de Gramenet destina 128 milions al nou servei de neteja i recollida de residus

Santa coloma de gramenet

El Santa Caterina estrenarà el nou bloc quirúrgic el mes d’octubre

SALT