Societat

Els anti-Bolonya tornen a entrar a la UB per protestar contra el judici als estudiants detinguts

El col·lectiu 58 i + s'ha manifestat al rectorat, 8 mesos després que els Mossos els fessin fora

El col·lectiu anti-Bolonya 58 i + ha recordat aquest migdia les mobilitzacions del curs passat, 8 mesos després que els Mossos d'Esquadra desallotjessin els estudiants que havien ocupat el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB), en protesta contra l'aplicació del Pla Bolonya. Aquest dimecres fa un any des de l'inici de l'ocupació del rectorat, que va durar quatre mesos.

En vistes del judici a 53 dels estudiants que van participar en la protesta, una cinquantena de manifestants han entrat amb pancartes a l'edifici i s'han dirigit als despatxos, colpejant les portes.

Els activistes han llegit un manifest i han abandonat la UB en direcció al departament d'Universitats, on l'han llegit de nou i han emplaçat els assistents a revifar els moviments assemblearis a les facultats.

Aquest judici, que s’havia de realitzar aquest dimecres dia 18 de novembre, ha estat aplaçat per impossibilitat de localitzar 6 dels estudiants i confirmar que uns altres 10 hagin rebut la notificació de la jutge.

En un comunicat de 58 i +, el col·lectiu exposa que aquesta decisió es va prendre amb menys d'una setmana d’antelació "sense tenir cura d’informar-nos de manera formal, fet que ha suposat un entrebanc en l’estratègia de difusió que havíem dut a terme fins ara". De totes maneres, el col·lectiu ha decidit mantenir la concentració planejada "per no posposar més la data d’un judici que s’ha de realitzar: el judici contra tots els responsables polítics de la situació precària que viu la universitat i el judici als responsables de represaliar tot intent per millorar i defensar una universitat pública i de qualitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.