Societat

Les noves infeccions de VIH es redueixen un 17% en vuit anys

Ho acaba de publicar Onusida, el programa comú de Nacions Unides sobre la sida

L'epidèmia de sida està retrocedint, segons l'organització Onusida, que ha publicat que els nous contagis pel virus VIH han baixat un 17% en els últims vuit anys.

El descens a l'Àfrica subsahariana ha estat del 15% en aquest període, assenyala l'informe presentat pel programa comú de Nacions Unides sobre la sida. Això suposa 400.000 infeccions menys el 2008 en aquesta regió, ha afegit.

El 2008, un total de 33,4 milions de persones vivien amb el virus de la sida i el mateix any es van registrar 2,7 milions de noves infeccions, i dos milions de morts, segons l'informe.

Les infeccions també van disminuir en altres regions, com a l'est d'Àsia (un 25% menys) i el sud i el sud-est d'Àsia (10% menys).

A Europa de l'Est, després d'incrementar-se les infeccions entre els usuaris de drogues per via intravenosa, l'epidèmia es va moderar considerablement, tot i que hi ha alguns països on la incidència de la sida està tornant a augmentar.

"La bona notícia es que tenim proves que el descens que estem veient es deu, en part, a la prevenció contra el virus VIH" ha dit Michel Sidibé, director executiu d'Onusida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.