Societat

Científics dels EUA i Tailàndia presenten una vacuna que redueix el contagi de la sida en un 31%

El resultat de l'assaig clínic dóna esperança per combatre la malaltia amb una vacuna definitiva

Un grup de científics dels Estats Units i Tailàndia ha presentat aquest dijous a Bangkok una vacuna que redueix el risc de contagi de la sida en un 31,2% després d'haver realitzat proves en 16.000 voluntaris. És la primera vegada que s'aconsegueix frenar la malaltia amb aquest tipus de medicaments.

"Aquests resultats indiquen que la consecució d'una vacuna per frenar la sida eficaç i segura és possible", ha destacat el coronel Nelson Michael, director de la divisió de Retrovirologia de l'Institut d'Investigació de l'Exèrcit Walter Reed dels EUA.

El resultat s'ha anunciat a la capital de Tailàndia per part de membres del grup que col·labora en la investigació: l'exèrcit dels EUA, el ministeri de Sanitat de Tailàndia, l'Institut Nacional de Malalties Infeccioses dels EUA, Sanofi-Pasteur i Global Solutions for Infectious Diseases.

El doctor Anthony Fauci, de l'Institut Nacional de Malalties Infeccioses dels EUA, ha dit que no s'ha de celebrar com una gran victòria aquest avenç, però que "no existeix cap dubte que és un resultat molt important".

El grup farmacèutic Sanofi Aventis ha considerat que l'assaig clínic permet esperar que la vacuna contra la sida "es pugui convertir un dia en una realitat".

"Encara queda molta feina per fer per posar a punt i provar una vacuna que pugui ser homologada i utilitzada a escala mundial", ha explicat en un comunicat el responsable de la investigació de la divisió de vacunes de Sanofi, Michel DeWilde.

Els resultats complets de l'assaig de Tailàndia es presentaran el pròxim 20 d'octubre a París en una conferència internacional dedicada a la vacuna de la sida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.