Societat

Un jove encomanat de grip A es troba en estat greu a Tarragona

El primer cas greu de grip nova a Catalunya afecta un home de 32 anys. Una complicació d'una afecció respiratòria que patia ha obligat traslladar-lo al servei de cures intensives. No havia viatjat a Mèxic

Un home de 32 anys, ingressat dissabte passat per contagi de grip A a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, es troba en estat "greu" a la unitat de cures intensives, a causa d'una complicació d'una afecció respiratòria que patia prèviament.

Així ho ha assegurat aquest dissabte el director del servei regional del Camp de Tarragona de l'Agència de Protecció de la Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, que ha explicat que el pacient es troba "estable dins de la gravetat", després que la seva situació s'anés agreujant de mica en mica durant els últims cinc dies.

El jove va ingressar el dia 20 de juny a l'hospital Joan XXIII de Tarragona per contagi de grip AH1N1 i mostrava dificultats respiratòries i tos, símptomes d'un quadre agut d'infecció respiratòria.

L'empitjorament de la seva situació va obligar que dilluns 22 fos traslladat a la unitat de cures intermèdies, i l'endemà, a la unitat de atencions intensius, afectat d'una pneumònia bilateral.

El seu estat es va anar agreujant de mica en mica fins avui, i segons Guix "es troba estable respecte a ahir, dins de la gravetat", cosa que també ha confirmat un portaveu del centre hospitalari.

Malgrat que aquest cas de grip A és el primer a Catalunya i a l'Estat que suposa un risc greu per a la vida de l'afectat, Joan Guix ha recordat que el nivell de risc resulta "baix" per a la població.

"La grip té un perfil de gent jove, banal en un 99% dels casos, i amb una resolució espontània en una setmana", ha assenyalat Guix, que ha reiterat que aquest cas no canvia la política sanitària de la Generalitat respecte a la malaltia.

A més, ha recalcat que el comportament de la grip AH1N1 és similar al de la grip estacional, i que, per tant, pot tenir més afectació en persones amb una estat previ delicat, com en el cas del pacient de Tarragona.

D'altra banda, el nombre de contagis a l'Estat s'ha elevat avui a 542, després que el departament de Sanitat del govern basc hagi confirmat un nou cas en un campament d'estiu ubicat a la comarca biscaïna d'Urdaibai, al que assisteixen quaranta menors de 6 a 16 anys.

L'afectat és un monitor madrileny de 29 anys, ingressat a l'hospital de Galdakao en estat és lleu, i no s'han registrat contagis en cap dels menors, procedents de diferents comunitats autònomes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.