Societat

L'home contagiat per grip de Tarragona està "estable i amb pronòstic reservat"

El fet de contraure la grip nova s'ha afegit al delicat estat de salut previ del pacient, la qual cosa ha minvat les seves defenses immunològiques i ha empitjorat el seu estat de salut

L'home de 32 anys contagiat per grip nova que està ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona està "estable i amb pronòstic reserva", segons fonts hospitalàries i el director del Servei Regional del Camp de Tarragona de la Agència de Protecció de la Salut Pública de Catalunya, Joan Guix. Amb tot, el seu estat és greu.

L'home va ingressar dissabte passat dia 20 a l'Hospital per una complicació respiratòria derivada del virus de la grip. El jove mostrava un quadre agut d'infecció respiratòria i va anar empitjorant cada dia més.

Aquesta situació va obligar els metges a traslladar-lo a la Unitat de Cures Intensives on rep un tractament intensiu. Durant les últimes hores, el seu estat de salut encara ha empitjorat més i aquest dissabte es troba en estat crític.

El contagi del virus de la grip es va afegir al delicat estat de salut previ del pacient, que té moltes patologies i és addicte al tabac.

Aquest jove, veí de Tarragona, no ha viatjat a Mèxic, de manera que el contagi del virus s'ha produït a l'Estat.

Un segon cas greu a l'Estat
Un altre cas greu a l'Estat és el d'una jove de 19 anys embarassada de 28 setmanes que es troba ingressada a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid. La noia, que és asmàtica, ha desenvolupat una neumonia i precisa de respiració assistida.

D'altra banda, el govern basc ha confirmat un nou cas en un campament d'estiu ubicat a la comarca biscaïna d'Urdaibai, al que assisteixen quaranta menors de 6 a 16 anys.

L'afectat és un monitor madrileny de 29 anys, ingressat a l'hospital de Galdakao en estat és lleu, i no s'han registrat contagis en cap dels menors, procedents de diferents comunitats autònomes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.