Societat

Confirmat un segon cas greu de grip nova a Catalunya

A més, hi ha 14 casos lleus en un grup d'estudiants de medicina que van passar el viatge de final de carrera a Punta Cana

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, ha confirmat aquest dilluns un nou cas greu de grip nova en una dona de 52 anys que es troba ingressada a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat.

A més, hi ha 14 casos lleus en un grup d'estudiants de medicina que van passar el viatge de final de carrera a Punta Cana.

Concretament, i en declaracions a Catalunya Ràdio, Geli ha afirmat que la dona ingressada a Bellvitge té antecedents d'obesitat, apnea de son i problemes respiratoris.

No obstant, ha assenyalat que la dona "evoluciona favorablement" dins de la gravetat i "sembla que ha respost a la medicació", fet que ha permès que sortís de l'UCI.

Aquest és el segon cas greu que es dóna a Catalunya, després de l'home ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, que està "crític".

La consellera de Salut també ha confirmat 14 casos lleus en un grup de 114 estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) que van ser de viatge de final de curs a la República Dominicana entre el 19 i el 26 de juny. Geli ha dit que la majoria d'afectats ja són als seus domicilis i fan vida normal.

Aquests casos se sumen als sis joves d'Alcanar que van ser a Mallorca, infectats amb símptomes lleus que s'han conegut aquest cap de setmana. En total, a Catalunya s'han confirmat 45 casos de grip nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.