Societat

2.000 persones participen a Palma en una cadena humana en defensa dels drets lingüístics

La iniciativa, promoguda per Obra Cultural Balear, té l'objectiu de promoure la llengua catalana i aconseguir la seva normalització

Unes 2.000 persones, segons fonts policials, hhan participat al centre de Palma en una cadena humana organitzada per Obra Cultural Balear (OCB) amb l'objectiu de promoure els drets lingüístics de la llengua catalana i aconseguir la seva normalització.

El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha insistit que tant les persones nascudes a les Balears, com els immigrants, promoguin l'ús del català de manera que l'idioma no sigui "veu de la discòrdia". D'altra banda, ha criticat les declaracions realitzades pel PP en matèria lingüística i ha alertat que en cas que aquest partit arribi al govern balear voldrà derogar el Pla de Normalització.

Durant l'acte, que ha començat a les 18.00 hores a la plaça d'Espanya, ha recorregut pels carrers de Sant Miquel, plaça Major, carrer Colón i Cort, fins arribar al Parlament. Els participants s'han agafat de les mans per passar-se un manifest que recull, entre d'altres, la petició que les diferents forces polítiques "respectin el consens" en matèria de política lingüística plasmat a l'Estatut i a la Llei de normalització lingüística.

Una de les asistentes a la cadena humana Per la Llengua ha estat la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, que ha revelat que és sòcia de l'OCB i ha remarcat la necessitat que el català sigui una llengua vehicular i de cohesió, "i no de distorsió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.