Societat

El Paral·lel de Barcelona es reivindica amb una festa

L'avinguda es talla al trànsit durant setze hores. Veïns i districte treballen per recuperar el seu antic esplendor

La festa reivindicativa va substituir ahir durant unes hores els vehicles a l'avinguda del Paral·lel, que es va tancar al trànsit. Sota el lema Fem festa, fem Paral·lel, milers de barcelonins es van aplegar des de les deu del matí fins a les dues de la matinada a l'entorn dels escenaris musicals i les paradetes posades per les entitats del barri del Poble Sec per reclamar la recuperació del Paral·lel com una de les artèries principals de la vida cultural barcelonina.

La decisió dels primers governs socialistes de traslladar bona part de l'oci a la muntanya de Montjuïc va ferir de mort el Paral·lel, considerada durant molts anys com la Broadway barcelonina. Després de dècades d'oblit per part de l'Ajuntament de Barcelona, sembla que ara la seva revitalització com a eix d'unió entre els districtes de Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i l'Eixample ha deixat de ser una quimera.

La insistent lluita de les entitats veïnals durant anys per dignificar una avinguda molt degradada tant a nivell urbanístic com social ha fet possible que ara s'estigui elaborant conjuntament amb el consistori un projecte de reforma integral de tota la zona que té com a símbol més emblemàtic la recuperació del teatre d'El Molino.

La presidenta de la Fundació El Molino, Elvira Vázquez, explicava ahir quin era l'objectiu de la festa. "L'objectiu és fer Paral·lel i que els tres districtes estiguin units per fer ciutat". La FEM juntament amb altres entitats veïnals i l'Ajuntament estan fent un diagnòstic de l'estat del barri per presentar-lo d'aquí a uns sis mesos. A partir d'aquí es dissenyarà el pla estratègic de recuperació.

Algunes de les reivindicacions més repetides pels veïns eren tenir voreres més àmplies, la recuperació dels espais culturals i d'oci perquè el Paral·lel "torni a lluir com abans", més comerç, més neteja, menys cotxes i més seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.