Societat

La L9 manté el calendari tot i que una tuneladora porta cinc mesos aturada

El túnel de la línia ja està excavat en més del 50% del seu trajecte

El túnel de la línia 9 del metro de Barcelona (L9) està excavat en més del 50% del trajecte previst. El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han visitat les obres d'aquesta infraestructura, que entrarà en funcionament aquesta tardor en el tram que correspon a Santa Coloma de Gramenet.

Segons el calendari de les obres, el tram de les estacions de Badalona estarà llest per funcionar per Setmana Santa, aproximadament, mentre que la connexió amb la Sagrera i Meridiana podria estar llesta cap a l'estiu de 2010.

Actualment estan treballant totes les tuneladores a excepció de la de la Zona Franca, que està en fase de reparació dels elements tallants en un procediment "una mica complex", segons el conseller Nadal, perquè hi ha un col·lector a prop que no deixa treballar des de la superfície, ha dit.

Carod-Rovira ha dit que si es compleix el calendari de les obres, a l'estiu que ve al voltant de 13 estacions noves ja estaran en funcionament. Carod-Rovira ha assenyalat que es continua treballant amb l'objectiu que a l'inici de 2012 ja es pugui arribar a l'aeroport del Prat en metro.

El vicepresident ha manifestat que aquestes infraestructures "demostren el gran canvi històric que s'ha produït en els últims anys a Catalunya" en el capítol de les inversions públiques en infraestructures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.