Societat

Els Estats Units confirmen una tercera mort per grip nova

Un jove amb problemes cardíacs ha estat la tercera víctima mortal als EUA. Costa Rica també ha informat de la primera víctima mortal al país, que se suma a les 48 a Mèxic, tres als Estats Units i dues al Canadà

Un jove d'uns trenta anys de l'estat de Washington que tenia problemes cardíacs s'ha convertit en la tercera víctima mortal per grip nova als Estats Units, segons han confirmat fonts oficials.

Costa Rica també s'ha sumat al llistat de països amb víctimes mortals per la malaltia després de confirmar que un home de 53 anys ha mort aquest dissabte a causa de la grip AH1N1.

De fet, aquest pacient de Costa Rica era l'únic dels nou casos de grip nova confirmats al país que estava hospitalitzat, ja que tenia altres malalties com la diabetis, l'asma i una lesió pulmonar.

A més de l'anunci de la primera víctima mortal causada per la grip nova, el ministeri de Salut de Costa Rica ha informat que fins ara s'han analitzat un total de 645 casos sospitosos de grip A al país.

D'aquests s'han descartat 555 casos i 81 més es troben en estudi, mentre que les mostres dels nou pacients confirmats s'han enviat al Centre de Control de Malalties dels Estats Units perquè corrobori el diagnòstic.

Fins ara, les morts provocades per aquest virus s'havien registrat a Mèxic, amb 48 víctimes; els Estats Units, amb tres, i el Canadà, amb una persona morta. D'altra banda, en les últimes hores Austràlia i Noruega s'han sumat a la llista de 30 països de tot el món on hi ha casos confirmats.

Noves xifres
El govern de Mèxic també ha elevat la xifra de morts provocades pel virus AH1N1 a 48 persones, i ha assenyalat que preveure quin rumb prendrà l'epidèmia "no és fàcil".

En el Regne Unit, 9 persones més, sis d'ells nens d'una mateixa escola, situen la xifra total d'afectats al país en les 48 persones.

Les autoritats sanitàries de Noruega han confirmat els dos primers casos de grip nova al país nòrdic, un home i una dona que havien estat a Mèxic. I a Austràlia aquest dissabte ha aparegut el primer cas confirmat al país.

Pel que fa a l'Estat espanyol, aquest dissabte s'han confirmat dos casos més de grip, així que el nombre d'afectats total és de 95, 24 dels quals a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.