Societat

El Clínic extirpa un úter a través del melic per primer cop a l'Estat

L'operació només ha requerit una incisió de dos centímetres

L'Hospital Clínic ha realitzat amb èxit la primera extirpació d'un úter a través del melic, la primera operació d'aquest tipus a l'estat espanyol, que només ha requerit una incisió de dos centímetres.

La pacient, una transsexual de 25 anys que està a l'espera d'una intervenció de canvi de sexe, va ser operada el passat 14 de març a partir de la tècnica Natural Orifice Transluminal Endoscopy Surgery (NOTES). Es tracta d'un sistema que desenvolupa la cirurgia a través dels orificis naturals del cos i que encara està en fase d'investigació. Segons els especialistes no deixa cicatrius, el dolor es minimitza i la recuperació del pacient acostuma a ser molt més ràpida.

La dona tenia dos tumors ovàrics, un de 8 centímetres a l'ovari esquerra i un de 4 centímetres al dret. Amb la tècnica convencional, hagués requerit de quatre incisions però en aquest cas només en va fer falta una.

Actualment, hi ha 11 pacients que podrien ser operades amb aquesta mateixa tècnica.

Segons els metges, la via umbilical es presenta com una alternativa a tenir en compte per a diferents procediments quirúrgics. En aquest sentit, asseguren que es tracta d'un orifici per on es poden extreure òrgans afectats com la pròstata, quists o lligaments de trompes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.