Societat

Els quatre regidors del PSC a Vic acataran l'informe de l'Advocacia de l'Estat

L'Advocacia de l'Estat considera que els ajuntaments han d'inscriure al padró municipal tots els immigrants, tinguin papers o no

Els quatre regidors del PSC a Vic han assegurat, en un comunicat, que el grup municipal socialista "com hem dit des del primer dia, farà complir la llei tal com ha dictaminat l'informe" de l'Advocacia de l'Estat encarregat pel ministeri de l'Interior sobre l'empadronament d'immigrants.

L'Advocacia de l'Estat considera que els ajuntaments han d'inscriure al padró municipal tots els immigrants, "amb independència que aquests tinguin residència legal o no al territori espanyol", de manera que "no resulta procedent" rebutjar el seu empadronament amb aquesta excusa.

Els serveis jurídics de l'Estat s'han pronunciat així a l'informe amb el qual responen a la consulta remesa al ministeri de l'Interior per l'Ajuntament de Vic (Osona), que es planteja denegar l'empadronament als immigrants en situació irregular.

Els regidors del PSC, que formen part de l'equip de govern, han assenyalat en la seva nota pública que "en tot moment hem manifestat el necessari compliment de la legislació vigent" i que, en aquest sentit "ens remetem a la llei reguladora de les bases del règim local, pel que fa a l'ordenament jurídic, i en especial a l'informe del ministeri de l'Interior".

També ressalten que l'Ajuntament de Vic "com la majoria d'ajuntaments de Catalunya, ha realitzat una labor d'integració important, en benefici de la cohesió del país".

Considera el grup municipal del PSC que "els ajuntaments han de tenir els instruments i els recursos necessaris per a la governabilitat de la realitat que viu el municipi" i que les administracions públiques "han de continuar treballant des de la coordinació i la cooperació en les polítiques que afecten la ciutadania".

Dilluns passat, la comissió executiva del PSC va donar ordres als regidors socialistes a l'Ajuntament de Vic perquè s'oposessin a qualsevol modificació restrictiva per dificultar l'empadronament dels immigrants irregulars a la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona