Societat

Un cap de bombers troba a faltar dades vitals del foc d’Horta

Algunes converses importants tingudes durant l’incendi no van quedar enregistrades

Un dels caps de bombers que van actuar a primera línia durant l’incendi d’Horta de Sant Joan, Luis Alfonsín, va explicar divendres davant la jutge de Gandesa que algunes converses importants que els agents d’emergències van mantenir per ràdio no van quedar registrades oficialment. La falta d’enregistrament de “comunicacions vitals”, com les va qualificar Alfonsín, és una dada que va donar a conèixer de forma interna un dels autors de l’informe oficial encarregat per la jutge quan s’estava elaborant.

Alfonsín va explicar que algunes de les seves pròpies converses s’haurien d’haver enregistrat en arxius informàtics, perquè va utilitzar la xarxa Rescat. Però això no va passar en tots els casos, segons Interior, i això posa sobre la taula una possible omissió d’informació en l’informe oficial entregat a la jutge.

Alfonsín va citar, com a exemple dels diàlegs que no van quedar enregistrats, el que ell va mantenir amb un camió que bombejava aigua als GRAF. En aquesta conversa, que va tenir lloc abans de l’atrapament mortal, Alfonsín i el seu receptor van intercanviar impressions sobre unes columnes de fum que presagiaven una revifada del front de foc. Segons Alfonsín, durant una reunió de preparació de l’informe oficial el cap dels Bombers a les Terres de l’Ebre, Fèlix González, va dir que alguns diàlegs no havien quedat enregistrats per raons tècniques.

Dies enrere el subinspector Carles Pumar ja es va declarar “estranyat” davant la jutge perquè faltaven transcripcions dels moviments dels vehicles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.