Societat

Nadal retreu que CiU, PPC i Foment s'escudin en el Quart Cinturó per no signar el pacte d'Infraestructures

El conseller de Política Territorial ha precisat que l'acord se signarà "les pròximes setmanes"

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha retret avui a CiU, al PPC i a la patronal Foment del Treball que s'escudin en la falta de concreció del traçat de la B-40, anomenada també Quart Cinturó o Ronda del Vallès, per no sumar-se al pacte d'infraestructures.

Nadal ha llançat aquesta crítica en la roda de premsa posterior al Consell de govern, que avui ha aprovat definitivament aquest pacte nacional, l'últim pendent dels quatre promesos pel president català, José Montilla.

El conseller ha precisat que l'acord se signarà "les pròximes setmanes", i ha lamentat que aquests partits i aquesta patronal no se "sentin còmodes" amb un redactat sobre la B-40 que sí ha avalat el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya.

Nadal ha estat especialment incisiu amb CiU, que ha dit que ha usat la Ronda de Vallès com a excusa per generar "discrepàncies al tripartit". "CiU ha expressat uns motius de discrepància molt secundaris i excepte per una posició de caràcter testimonial no té cap altre argument per no sumar-se", ha opinat el conseller, que ha lamentat que es renunciï un pacte "tan ampli" per una discrepància "secundària".

100.000 milions d'euros
El pacte nacional d'infraestructures, que no entra en detalls sobre el traçat de la B-40, precisa que el govern espanyol i la Generalitat invertiran un total de 100.000 milions d'euros entre 2010 i 2020 en infraestructures a Catalunya.

El document planteja un total de 130 objectius de futur en àrees com l'energia, les noves tecnologies, la indústria, l'agricultura o el transport, i pretén ser un acord de futur sobre les infraestructures entre els principals sectors econòmics, socials, polítics i institucionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.