Societat

Defensa fa investigar la visita d’escolars a la caserna amb grip nova

Es vol saber per què es va autoritzar l’entrada dels nois quan ja hi havia símptomes del virus. Tots els militars tenen l’alta

El ministeri de Defensa va ordenar ahir obrir una investigació per saber per què es va autoritzar la visita d’un grup de 150 escolars a la caserna madrilenya de Hoyo de Manzanares, dimecres passat, quan alguns militars del destacament ja havien començat a presentar els símptomes de la grip nova. La ministra Carme Chacón va donar ordres al cap de l’Estat Major de l’Exèrcit, el general Fulgencio Coll, d’obrir la investigació, que s’ha encarregat a un general de divisió de l’Estat Major de Terra.

La ministra va voler tranquil·litzar els familiars dels escolars recordant-los que el contagi d’aquest virus requereix el contacte directe amb el malalt, cosa que en aquest cas no s’hauria produït. Carme Chacón va fer aquestes declaracions després de visitar els militars que estaven ingressats a l’hospital Gómez Ulla i que ahir mateix ja van rebre l’alta.

En total hi ha onze militars amb la grip, i fins a setanta estan en estudi perquè s’haurien pogut contagiar. Com a mesura cautelar, mil miler de militars de la caserna han hagut de passar aquest cap de setmana sense sortir al carrer per la quarantena que s’ha decretat sobre les instal·lacions.

El poble està tranquil
Fora de la caserna, la situació és de tranquil·litat i normalitat, segons va explicar el tinent d’alcalde de Hoyo, Julián Carrasco, que va assegurar que no s’ha detectat cap cas entre la població civil. En tenir coneixement del brot entre els soldats, dijous passat, l’alcalde del municipi va emetre un ban, que ahir es podia consultar a la pàgina web del consistori, en què feia una crida a la calma i recomanava als veïns precaució i que mantinguessin els hàbits de prevenció que s’observen en altres malalties de transmissió respiratòria.

El cas va derivar ahir en una picabaralla política entre Mariano Rajoy i José Luis Rodríguez Zapatero sobre la gestió del cas, després que el líder del PP demanés la dimissió de la ministra Chacón. El president del govern central va retreure l’actitud del cap de l’oposició “només perquè quatre militars agafen la grip” i ho va comparar amb el fet que el PP continuï defensant la gestió de Federico Trillo en la tragèdia del Iak-42.
Rajoy va replicar lamentant que Chacón, “en comptes d’anar al Parlament a donar explicacions, vagi a l’hospital a fer-se la foto”. La ministra va assegurar que anirà al Congrés quan s’acabi l’expedient que s’ha obert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.