Societat

L'Hospital de la Vall d'Hebron podria fer el primer trasplantament de cara de tot l'Estat

Els hospitals La Fe de Valencia i Virgen del Rocío de Sevilla també han rebut el vistiplau de Sanitat per fer aquesta intervenció. El primer, es farà allà on sorgeixi un donant

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ja ha rebut l'autorització per fer un trasplantament de cara. El centre va enviar la sol·licitud el 27 de juliol a l'Organització Nacional de Trasplantaments amb caràcter urgent, ja que es tracta d'un pacient amb problemes per menjar i respirar.

Amb aquesta autorització ja són tres els candidats de tot l'Estat que rebran un trasplantament de cara. Els altres dos són pacients dels hospitals La Fe de València i Virgen del Rocío de Sevilla. L'ordre amb què es faran els trasplantaments dependrà de l'aparició d'un donant compatible amb cada un dels pacients.

L'Hospital de la Vall d'Hebron haurà de concretar ara quan estarà a punt per fer la intervenció quirúrgica.

El Coordinador Nacional de Trasplantaments, Rafael Metasanz, ha dit que el primer trasplantament de cara es farà allà on sorgeixi un donant. Metasanz espera que "una o diverses" d'aquestes intervencions es completin abans d'acabar l'any.

L'aprovació de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha arribat només quinze dies després que el centre tramités el permís, a causa del caràcter urgent del trasplantament.

Ara bé, el trasplantament de cara que està previst dur a terme a Barcelona no té data concreta i pot tardar mesos a fer-se, ja que s'esperarà que es trobi un donant idoni per garantir l'èxit de la intervenció, que encara no s'ha fet mai a Espanya.

El trasplantament de cara és una tècnica experimental. En aquests supòsits, la llei exigeix un informe previ de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) per a cada pacient, per garantir la qualitat i seguretat de cèl·lules i teixits.

Aquest informe es discuteix a la Comissió de Trasplantaments del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, integrada pels 17 coordinadors autonòmics de Trasplantaments i presidida pel coordinador nacional de Trasplantaments.

Cada informe positiu és per a un pacient concret. Per tant, el vistiplau d'avui no pot fer-se extensiu ni a un equip, ni a un hospital. Fins ara, només s'han fet set trasplantaments de cara a tot el món: 4 a França, 2 als Estats Units i 1 a la Xina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres

Molta participació a la processó de la Festa del Carme

l’escala
seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES