Societat

El rumor fals d'un cas de grip nova a un col·legi fa que 100 dels 250 alumnes no hi assisteixin

Una mare de Figueres va portar un justificant del pediatre en què s'explicava que la seva filla estava malalta de grip comuna

Un rumor fals d'un cas de grip nova al CEIP Pous i Pagès de Figueres ha provocat que durant dos dies, 100 dels 150 alumnes matriculats deixessin d'assistir a classe, ja que les seves mares els van anar a buscar pocs minuts després de les nou del matí del dilluns, inici del curs escolar.

El rum-rum es va escampar després que el dia 14 la mare d'una nena de 7 anys, que cursa segon de primària, veïna del barri de Sant Joan, portés un justificat del pediatre en què s'explicava que la menor no podia anar a classe per un grip estacional.

Aquest migdia, l'Ajuntament de Figueres s'ha reunit amb els pares i el professorat per deixar clar que en cap cas es tracta d'una infectada de grip nova, sinó de grip comuna.

Segons ha dit la regidora de Benestar Social, Maria Antònia Bonany, aquesta reunió estava prevista, ja que en tots els centres docents de la ciutat s'explicaran les mesures higièniques que s'han de prendre, com ara netejar-se les mans sovint, no compartir mocadors i netejar el material escolar comú, entre altres. "Volem transmetre un missatge de tranquil·litat. El que ha passat ha estat un malentès conseqüència del desconeixement", ha dit Bonany. Aquest dimecres, més de la meitat dels menors ja havien tornat al centre.

Un "malentès"

La consellera de Salut, Marina Geli, ha dit que aques fals cas ha estat només un "malentès". Tot i això, ha explicat que cal prevenir la falta de comunicació en aquests casos, ja que això genera dubtes entre els pares.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.