Societat

Una dona de 21 anys, tercera víctima per la grip nova a Catalunya

La noia va morir a l'Hospital Clínic de Barcelona i tenia altres patologies

Catalunya ha registrat aquesta setmana la tercera víctima mortal pel contagi del virus A/H1N1, segons ha confirmat la Conselleria de Salut de la Generalitat. Es tracta d'una dona de 21 anys que estava ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona i se sap que tenia altres patologies, tot i que, per ara, no s'han fet públiques. Mentrestant, dues persones continuen greus en unitats de cures intensives (UCI).

La primera víctima, una dona de 35 anys de Lloret de Mar ingressada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, va morir el 4 d'agost i la segona, un home de 32 anys ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, el 27 del mateix mes. Els dos van morir a conseqüència d'un quadre d'insuficiència respiratòria aguda afectats pel virus de la nova grip amb molèsties cròniques prèvies.

L'home, que patia obesitat com a factor de risc, era el primer infectat que va desencadenar complicacions greus per la nova grip a Espanya. Aquest va ingressar a l'hospital el 20 de juny, dos mesos després va morir. Es tractava del primer infectat a Espanya, el contagi del qual va desencadenar complicacions greus per al pacient i el va situar davant d'un risc vital.

L'activitat gripal a Catalunya pel nou virus de la grip A ha baixat aquesta setmana respecte a anteriors, i continua per sota del nivell epidèmic, amb 61,6 casos per cada 100.000 habitants, considerant-se epidèmia 100 casos per 100.000, segons la informació recollida pel Pla d'Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya (Pidirac).

Salut ha informat que només es produeixen casos esporàdics i alguns petits brots locals. Malgrat la mort esdevinguda aquesta setmana, la majoria de casos registrats són de quadres gripals lleus i que s'han recuperat en pocs dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.