Societat

La pastilla de l'endemà es podrà comprar a les farmàcies sense recepta mèdica

La mesura pretén "evitar els embarassos no desitjats".  Malgrat tot, el govern espanyol no vol que aquests fàrmacs es converteixn en "anticonceptius habituals"

El ministeri de Sanitat autoritzarà, d'aquí a tres mesos, la venda de píndoles anticonceptives de l'endemà sense recepta mèdica. Les podrà comprar a la farmàcia qualsevol persona, de qualsevol edat i sense la necessitat de cap autorització dels pares. El preu que tindran aquests fàrmacs serà de 20 euros.

Tot i així, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha assenyalat que aquesta mesura vol "evitar els embarassos no desitjats". Tot i aquestes facilitats que afegeix ara el govern de Zapatero, la titular de Sanitat ha afirmat que no vol que el consum d'aquests fàrmacs sigui "un mètode anticonceptiu més". Jiménez ha recordat que vol que sigui només per a "casos d'emergència" i també que no es tracta d'un "mètode avortiu", perquè no funciona "quan ja hi ha implantació a l'úter".

En els països on ja hi ha aquestes possibilitats diu la ministra que les píndoles no s'han transformat en anticonceptius d'ús habitual i que, finalment, s'ha aconseguit disminuir "les interrupcions voluntàries de l'embaràs". Segons Jiménez, aquestes noves decisions ens posen al nivell de la resta d'Europa. També equipara l'Estat espanyol amb els Estats Units, país en què des de fa poc temps l'anticoncepció hormonal és de venda lliure. I és que, per la ministra, a l'Estat espanyol hi ha un problema amb els avortaments entre les dones joves i adolescents. Les xifres que ella ha recordat són de 112.000 interrupcions de l'embaràs durant el 2007. D'aquests, 6.000 es van donar entre menors de 18 anys.

El comitè d'experts que s'ha consultat per prendre aquesta decisió confirma que aquests fàrmacs "no tenen efectes secundaris ni cap tipus de contraindicació", excepte si se'n fa un ús abusiu. Tampoc preveuen problemes amb els farmacèutics perquè existirà "una obligació de tenir-la". De fet, Jiménez no preveu cap "objecció de consciència" al respecte en la seva venda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana de Tarragona amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva