Societat

El jutge accepta les tres cases de Gemma Montull com a aval de la seva fiança

Ara s'ha encarregat una taxació independent dels immobles per veure si el seu valor arriba als 500.000 euros que se li demana a la imputada

El jutge que investiga el desviament de fons del Palau de la Música ha acceptat avui els avals hipotecaris sobre tres pisos que va presentar Gemma Montull, una de les principals imputades, per pagar la fiança de 500.000 euros imposada per l'Audiència de Barcelona.

Segons han informat fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona ha admès de moment com a fiança els avals hipotecaris sobre els tres pisos de Montull –dues cases de Teià (Maresme) i una de Menorca–, encara que ha encarregat una taxació independent dels immobles. Amb aquest informe pericial, el jutge pretén determinar si el valor dels habitatges que l'exdirectora financera del Palau de la Música ha aportat com a avals seria suficient per cobrir la fiança per eludir la presó.

Montull va dipositar tres dels seus habitatges com a aval dijous passat, el mateix dia en què expirava el termini que li va donar l'Audiència de Barcelona per pagar la fiança imposada, en no haver pogut reunir en efectiu els 500.000 euros que li exigia el tribunal per mantenir-la en llibertat provisional.

Gemma Montull va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar com a imputada el 30 de novembre passat davant del jutge instructor, Juli Solaz, que ni tan sols li va retirar el passaport, com sí va fer amb els dos principals implicats pel desviament. Amb tot, l'Audiència de Barcelona va estimar el recurs de les acusacions contra la seva llibertat provisional i el 26 de març passat va notificar que li fixava una fiança de 500.000 euros, la primera que s'imposa pel desfalc del Palau de la Música, amb l'obligació de lliurar el seu passaport i anar a signar al jutjat cada setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.