Societat

El cartellisme de la Guerra Civil i el franquisme centren les preguntes d'història de selectivitat

No tots els preuniversitaris s'han examinat d'història i la majoria han optat per la filosofia, on s'ha preguntat sobre Plató i l'anglès David Hume

El cartellisme de la Guerra Civil Espanyola i un text de la dictadura franquista han estat les dues opcions de l'examen d'història de les proves d'accés a la universitat (PAU), al costat de l'assignatura de filosofia.

La primera opció d'història ha presentat un cartell amb el lema ¡Levantaos contra la invasión italiana en España!, a partir del qual els estudiants han hagut d'explicar la internacionalització de la Guerra Civil i les seves fases militars. En aquesta opció també s'ha preguntat per les bases de la Solidaritat Catalana de 1901.

A la segona opció, els alumnes han hagut d'analitzar una ordre del governador civil de Tarragona, Mateo Torres, sobre la declaració del castellà com a idioma únic, i desenvolupar un tema sobre les formes de repressió franquista contra la cultura catalana. També en aquesta part, els estudiants han hagut d'explicar les conseqüències de la crisi de 1917.

Tot i això, no tots els preuniversitaris s'han examinat d'història i la majoria han optat per la filosofia, on s'ha preguntat sobre Plató i l'anglès David Hume.

El text de Plató plantejava l'existència de l'ànima des d'abans del naixement i després de la mort, i l'examen feia comparar la concepció platònica de l'ànima amb una altra teoria de la història del pensament. Alhora, demanava als alumnes la seva opinió sobre l'existència de l'ànima més enllà de la mort des de l'argumentació racional.

En l'altra opció sortia un fragment del llibre Investigació sobre els principis de la moral, de David Hume, sobre les eleccions humanes i la seva predeterminació.

Després d'aquests exàmens troncals, els alumnes s'han examinat també de química, llatí, dibuix artístic, matemàtiques i matemàtiques aplicades a les ciències socials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.