Societat

El núvol de cendra obliga a tancar de nou l'espai aeri britànic

S'espera que a finals de la setmana canviï la situació meteorològica i el vent s'endugui el núvol cap a l'Àrtic

L'espai aeri britànic continua gairebé tancat, sense que s'hagin operat vols en els principals aeroports com Heathrow, Gatwick i Stansted a causa de l'arribada en les últimes hores de més cendra procedent del volcà islandès Eyjafjallajökull.

En la seva última actualització informativa, el NATS va informar que la situació "segueix sent dinàmica i seguirà sent variable", segons l'últim pronòstic de l'Oficina Meteorològica, pel que no es pot preveure quan podran tornar a volar avions comercials.

Les restriccions es mantenen "almenys" fins a la una de la matinada de dimecres en la major part del país, el que representa un revés pel que fa a les previsions de fa 24 hores, quan es va pensar que la situació milloraria a partir d'avui mateix.

L'excepció és una zona compresa entre Irlanda del Nord, part d'Escòcia i el nord d'Anglaterra on s'autoritzarà la sortida i entrada d'avions entre les sis d'aquesta tarda i les dotze de la nit de dimecres.

Pendents del temps

L'Oficina Meteorològica britànica ha indicat que la nova erupció del volcà ha emès "deixalles" volcàniques a una altura d'entre 4 i 5 km i que "la pauta climatològica és que els vents segueixen impulsant la cendra cap al Regne Unit".

S'espera que el núvol de cendra prengui un nou rumb al final de la setmana i es preveu que es dirigeixi cap a l'Àrtic, segons han informat els experts de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) en un comunicat. "La situació anticiclònica actual d'alta pressió atmosfèrica amb vents dèbils no ajuda a dispersar el núvol de cendra'" assegura l'OMM, però aquesta situació canviarà amb l'arribada de baixes pressions a Islàndia que incrementaran el vent i empenyeran el núvol cap a l'Àrtic. A més, les pluges associades a les baixes pressions afavoriran l'aparició d'una "espècie de rentat" de les cendres a les latituds més baixes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart