Societat

Les companyies demanen ajuda a la UE per repatriar els passatgers atrapats pel núvol de cendra

A més, volen suport per eixugar les pèrdues milionàries provocades per la suspensió de vols

Les principals companyies aèries han reclamat a la Comissió Europea i als Estats membres ajuda per repatriar els milers de passatgers que estan atrapats als aeroports. A més, volen suport per eixugar les pèrdues milionàries provocades per la suspensió de vols a causa de les emanacions de cendra del volcà islandès.

Les aerolínies adverteixen en un comunicat lliuraat aquest dimarts que els governs no poden eludir la seva responsabilitat sobre unes decisions que afecten els ciutadans.

Les tres principals associacions d'aerolínies –ELFAA (European Low Fares Airline Association), ERA (European Regions Airlines Association) e IACA (International Air Carrier Association)– critiquen que la UE mantingui tancada una part important de l'espai aeri perquè això provoca "grans costos i desafiaments logístics", i destaquen els esforços que realitzen per ocupar-se dels passatgers i portar-los a la seva destinació, en compliment d'una legislació que consideren excessiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.