Societat

Desarticulen una banda a Catalunya i al País Valencià que robava en domicilis d'executius xinesos

El grup aprofitava quan l'habitatge era buit per entrar i apoderar-se dels objectes de valor. La majoria del gènere sostret era enviat a Algèria per donar-li sortida

La Policia Nacional ha desarticulat un grup organitzat presumptament responsable de 26 robatoris en domicilis de ciutadans xinesos que ocupaven càrrecs executius dins de les seves empreses. Han arrestat vuit algerians a València i Barcelona, segons han informat avui fonts policials.

Les víctimes eren seleccionades prèviament en diversos punts repartits per tot Espanya. L'objectiu principal dels robatoris era obtenir diners en efectiu i joies, dels quals s'han recuperat 50.000 euros en efectiu, 75 peces de joieria i 23 rellotges.

Elegides exclusivament entre ciutadans xinesos amb un alt estatus i uns ingressos econòmics importants, les víctimes eren sotmeses a una meticulosa vigilància per conèixer el seu domicili i controlar els seus moviments habituals.

El grup entrava als habitatges quan eren buits per apoderar-se dels objectes de valor. La majoria del gènere robat era enviat a Algèria per donar-li sortida.

Els integrants del grup es desplaçaven per tot Espanya per elegir les víctimes i, un cop havien triat el seu objectiu, s'allotjaven a la localitat de destí per cometre els robatoris. Després, tornaven als seus domicilis per preparar un nou cop en una altra província.

Van cometre robatoris a Madrid, Barcelona, La Corunya, Santiago, Vigo, Orense, Avilès, Lleó, Burgos, Aranda de Duero, Còrdova, Granada, Saragossa, Calataiud, Sogorb i Vall d'Uxó, entre altres poblacions.

Segons han informat fonts policials, a Barcelona la banda va participar en un robatori en un domicili d'un executiu xinès a l'Eixample al desembre, i se'n van emportar una caixa forta de 100 quilograms.

Després de l'arrest dels vuit integrants del grup, la policia va fer un registre als seus domicilis, on van confiscar 50.000 euros, moneda xinesa, joies i rellotges, una caixa forta rebentada d'un robatori a Granada, dues maces, dispositius electrònics i informàtics. La investigació continua oberta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona